CMU- Center medgeneracijskega učenja

                                                                                                        banners-cmu

 

V Centru medgeneracijskega učenja spodbujamo medgeneracijsko sodelovanje in sožitje med generacijami. Ustvarjamo priložnosti za izmenjavo izkušenj in znanj, druženje in aktivno preživetje prostega časa. Povezati si želimo čim več pozitivnih ljudi, ki bi popestrili dejavnost centra s svojimi izkušnjami, druženjem in iskrivostjo. Naša želja je, da bi se začeli ljudje vseh generacij med seboj povezovati, zato smo organizirali delavnice, ki omogočajo medgeneracijsko druženje, učenje ter aktivno preživetje prostega časa. Programi delavnic tako predstavljajo skrbno načrtovane, vsebinsko pestre dejavnosti, ki vključujejo ustvarjalne, gibalne, učne, kulturne in družabne delavnice za vse generacije. Pridružite se nam lahko na različnih lokacijah in se tako odločite za katero izmed dejavnosti, ki vam jih v letošnjem šolskem letu ponujamo.

 

 

Program

 

Večgenracijski center(2)_2


 

Družabni večer v reševanju križank ter drugih miselnih in družabnih iger (šah, dama, scrabble, activity, karte ipd.). Družabni večer je namenjen vsem generacijam, saj križanke ter miselne in družabne igre urijo naš spomin ter bogatijo naš besedni zaklad.
Večgenracijski center(3)_3 

Aktivno druženje sosednjih vasi: Batuje, Črniče, Selo, Malovše, Gojače ipd. Udeleženci omenjenih vasi se dobimo vsako sredo zjutraj (v Črničah ob 7.50 pred pošto, v Batujah ob 8.00 na igrišču) ter se skupaj odpravimo na daljši sprehod.Večgenracijski center(4)_1 

Angleščina za popotnika - brezplačen nadaljevalni tečaj. Tečaj poteka enkrat tedensko od 17.45 do 19.15 v prostorih KS v Črničah.
 

Večgenracijski center(5)_1

 

Vabljeni na predstavo »Pujsa imamo za soseda«.  Skupina igralcev iz OŠ Danila Lokarja, Društva upokojencev  Ajdovščina in društva ŠENT, je pripravila igro, ki govori o sprejemanju drugačnih. Zainteresirani se lahko udeležite več predstav, ki se bodo odvijale v prihajajočih mesecih.


 

 

MAREC

- Dom upokojencev Ajdovščina in Vipava

- Vrtec (predstava za mlajše otroke)

- Društvo upokojencev (Zbor upokojencev, sodelovanje pri kulturnem programu)

- Cirius Vipava

 

APRIL

- 7. 4. 2017: v sklopu Dneva za spremembe na OŠ Danila Lokarja

- 22. 4. 2017: ob 10. uri za Rdeči Križ Ajdvoščina na SŠ Veno Pilon

- Slap (po dogovoru)

 

MAJ

- 5. 5. 2017:  ob 9.30 uri VDC Ajdovščina, ob 10.30 uri VDC Vipava, ob 11. uri CIRIUS

- 18. 5. 2017: ob 9. uri v Domu starejših občanov Ajdovščina; po 10. uri v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja - prireditev O. Š. Danila Lokarja pred Dvorano prve slovenske vlade v Ajdovščini

- 21. 5. 2017: ob 19. uri v Veliki dvorani na Ljudski univerzi Ajdovščina v okviru zaključne prireditve Društva upokojencev Ajdovščina

 

JUNIJ

- 1. 6. 2017: ob 10. uri v Dvorani prve slovenske vlade v sklopu dogodka Društva upokojencev Ajdovščina

 

*Udeležba na vseh aktivnosti je na lastno odgovornost.

 


 

Za vse dogodke je udeležba brezplačna ter primerna za vse generacije, zato prisrčno vabljeni vsi, ki želite svoj prosti čas izkoristiti v družbi! Več informacij na 05 366 47 50, 041 437 785 ali na ksenja.lua@gmail.com.

 

 

 

Program je sofinanciran s strani Občine Ajdovščina.ob-ajd-logo

 

 

Utrinki preteklih srečanj: