Praktična učna delavnica ob teoretičnih podlagah na temo kuhanja marelične marmelade

V Vipavski dolini je sezona marelic na vrhuncu.  Marelice imajo kot sadež dolgo tradicijo, saj so v preteklih stoletjih z njimi kmetje oskrbovali velika mesta in ugledne dvore. Marelice so izredno bogate z vitamini in minerali. Prav zaradi tega je marelična marmelada še kako priljubljena.

V petek 23. junija 2017 bo v Učnem centru Brje od 17.00 do 20.45 potekala praktična učna delavnica ob teoretičnih podlagah na temo kuhanja marelične marmelade. Delavnico bo vodila Blanka Samec. Na njej se boste seznanili s postopki priprave marelične marmelade in skupaj z mentorico delavnice tudi skuhali marelično marmelado.

Ker je zanimanja za delavnico veliko in je število prostih mest omejeno, je obvezna prijava na spletni strani.

 

Vabljeni!

 


V učnem centru Brje za Vas tudi čez poletje pripravljamo številne zanimive teoretične in praktične delavnice in sicer:

Petek, 7. julija 2017- Teoretične vsebine in praktična učna delavnica na temo sušenja marelic.

Torek, 11. julija 2017- Pogovor/učenje ob posušenih marelicah ter o pripravi in sušenju sadja, ki dozori v poletnih mesecih.

Petek, 14.julija in v soboto, 15. julija 2017- Predavanje/izkušnje s pridelavo sivke ter skupen odhod iz učilnice in ogled njive na Brjah z več vrstami sivke, žetev in  destilacija.

Petek, 4. avgusta 2017 in v soboto, 5. avgusta 2017- Teoretična in praktična učna delavnica na temo predelave breskev: predelava breskev v kašast sok, kuhanje marmelade.

1430993280_1-zagotovki-iz-abrikosov