Predavanje na temo cepljenja sadnega drevja

Torek, 12. december 2017, ob 17. uri vabljeni v Učni center Brje.


Cepljenje sadnega drevja je postopek, ki omogoči, da s spojitvijo cepiča in podlage kombiniramo lastnosti dveh sorodnih rastlin. S cepičem ohranimo lastnosti sorte, s katere smo odrezali poganjek zanj, z izbiro podlage pa drevo prilagajamo rastnim in podnebnim razmeram in načinu oskrbe. Tako je na primer od izbire podlage odvisna velikost odraslega drevesa.

Če bi radi izvedeli več o načinih cepljenja sadnega drevja, podlagah za različne sadne vrste in gojitvenih oblikah, potem ste v torek, 12. decembra ob 17. uri vabljeni v Učni center Brje, kjer bo potekalo Predavanje na temo cepljenja sadnega drevja, podlage različnih sadnih vrst in gojitvene oblike

Delavnico bo vodil Ivan Kodrič, univ. dipl. inž. agronomije, strokovnjak za sadjarstvo z dolgoletnimi delovnimi izkušnjami na KGZ Nova Gorica, ki že vrsto let prideluje več vrst sadja in svoja strokovna znanja rad deli na različnih delavnicah, izobraževanjih, strokovnih srečanjih.

Predavanje je brezplačno. Potrebna je prijava preko spletne prijavnice ali pa pokličite na 05 366 47 50 ali 041 437 785.

Delavnica na temo sušenja kakijev in jabolk (2)