V novembru vabljeni v Večgeneracijski center

Oglejte si pestro ponudbo brezplačnih predavanj.

V mesecu novembru v Večgeneracijskem centru, ki deluje na Ljudski univerzi Ajdovščina izpostavljamo:

 

Predavanje: Kako se lahko pripravim na postopek upokojitve?

Torek, 21. november 2017, ob 17. uri. 

Svetovalec iz Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije bo predstavil pravice pokojninskega in invalidskega zavarovanja ter postopek uveljavljanja teh pravic. 

Predstavil bo tudi dokumentacijo, ki jo potrebujemo v postopku upokojitve, kdaj začeti s postopkom ter kako nadaljevati z delom po izpolnitvi pogojev za upokojitev (plusi in minusi).

 

Predavanja o krepitvi odnosov v družini

Ponedeljek, 27. november in 4. december 2017, od 17.00 do 19.30.

Vabimo vas dve brezplačni predavanje in pogovor z Jernejo Dimec Bratina, ki je specialistka zakonske in družinske terapije ter terapevtka v centru Novo upanje v Ajdovščini. Posvetili se boste vsebinam: 

Moja vloga in odnosi v družini

​Ponedeljek, 27. november ob 17. uri. 

Vsebina: Pomembnost družine, odnosi v družini, vloga staršev v vseh življenjskih obdobjih otrok, biti mama/biti oče, pomen dobrega partnerskega odnosa za starševstvo, razumevanje otroka, kaj potrebuje otok, pomen prepoznavanja čustev, sodobna spoznanja o možganih, vloge otrok v družinskem sistemu, biti dovolj dobri starši.

Družina in prenosi vzorcev 

​Ponedeljek, 4. december ob 17. uri. 

Vsebina: Družina kot sistem, odnosi in vzdušje v družini, težave v odnosih, medgeneracijski prenosi vzorcev, zametki zasvojenosti, razmejitve, možnosti našega vplivanja, temelji komunikacije v družini.

Ciljne skupine: vsi, ki si želite izboljšati odnose v ožji in razširjeni družini (minimalna starost 15. let).

Metode: predavanje, pogovor, izmenjava izkušenj …

Predavateljica Jerneja Dimec Bratina je specialistka in terapevtka zakonske in družinske terapije. Njene 24 letne delovne izkušnje obsegajo različna področja dela z ljudmi, od dela v gospodarstvu, preko izobraževanja odraslih, poučevanja mladih in razredništva do psihoterapije in izvajanja različnih predavanj ter delavnic, je pa tudi moderatorka na forumu partnerskih in družinskih odnosov. Od leta 2006 intenzivno deluje na področju zakonske in družinske terapije kot terapevtka relacijskega družinskega modela, ki ga je razvil dr. Christian Gostečnik. Več let je sodelovala z različnimi družinskimi inštituti po Sloveniji, od leta 2011 pa se v celoti posveča vodenju svojega centra Novo upanje v Ajdovščini. Izvaja psihoterapije in svetovanja za ljudi v stiskah, tako za posameznike, pare, zakonce in starše ter mladostnike. Na pogovore k njej prihajajo predvsem ljudje, ki so se znašli v začaranem krogu bolečih ali odtujenih odnosov v zakonu oz. družini, posamezniki, ki imajo težave z različnimi zdravstvenimi ali psihičnimi boleznimi, z nasiljem in zasvojenostmi ter spolnimi zlorabami, ljudje z izkušnjami prevare, starši, ki se počutijo nemočni in obupani ob vedno novih težavah z otroki, posamezniki, ki ostajajo ujeti v odnosih s starši in ne morejo dokončati študija oz. oditi od doma, mladi, ki imajo težave na področju odnosov, komunikacije, partnerstva ipd.  Skupaj iščejo nove poti za ustreznejše komuniciranje, učijo se prepoznavati in izražati občutja, postavljati razmejitve in sprejemati odgovorno in odraslo držo, ki pomaga izstopiti iz ujetosti v različnih odnosih. Verjame, da je vsaka bolečina in stiska priložnost za rast in nove izkušnje ter da vsi ljudje potrebujemo občutke sprejetosti, varnosti, spoštljivosti in ljubljenosti.

 

Predavanja in delavnica so brezplačne.

Obvezna je prijava na: tel. št. 041 437 785 ali e-pošti: info@lu-ajdovscina.si ali izpolnite spletno prijavnico.