Brezplačni računalniški tečaji

Vabimo vas k vpisu v računalniške tečaje, ki so prilagojeni glede na stopnje vašega predznanja.

 

LUA Foto Samo Trebizna-100021

 

Ponujamo vam naslednje tečaje:

 

1. Začetni tečaj računalništva

Tečaj je primeren za vse, ki želijo postati samostojni pri uporabi računalnika in odpraviti strah pred uporabo le tega. Ugotovili boste, da je uporaba računalnika koristna in zabavna. Tečaj traja 20 ur (10 srečanj) in poteka enkrat tedensko ob torkih, od 8.30 do 10. ure.

Začetek: torek, 19. september 2017, ob 8.30

Mentorica: Ines Kompara

 

2. Osvežitveni tečaj računalništva

Tečaj je namenjen vsem, ki ste že obiskovali naše računalniške tečaje in bi želeli osvežiti oz. ponoviti pridobljeno znanje. Pridružite se lahko tudi vsi, ki že obvladate osnove računalništva in bi radi nadgradili svoje spretnosti. Tečaj traja 20 ur (10 srečanj) in poteka 1x tedensko ob četrtkih, od 10.15 do 11.45.

Začetek: četrtek, 14. september 2017, ob 10.15

Mentor: Peter Mrhar

 

3. Računalniške urice

V Računalniških uricah odpiramo različne računalniške teme glede na vaše izraženo zanimanje. Trajajo skozi celo leto, in sicer ob petkih od 14.00 do 15.30.

Začetek: petek, 22. september 2017, ob 14. uri; tema prvega srečanja: OTROCI ZA RAČUNALNIKOM

Starši in stari starši se srečujemo z večnim problemom - računalnikom. Koliko časa na dan lahko otrok presedi pred računalnikom? Pogledali bomo, katere so pozitivne in negativne strani uporabe računalnika za otroke, pogovorili se bomo o varnosti na internetu in o tako imenovanem starševskem nadzoru nad mobilnimi telefoni.

Mentorica: Ines Kompara

 

4. Računalniška pismenost za odrasle

Računalniška pismenost za odrasle - RPO je namenjena vsem zaposlenim, starim 45 let in več, ki se prvič srečujete z računalnikom, in vam, ki ste računalnik nekoč uporabljali, vendar z drugačnimi, starejšimi operacijskimi sistemi.

Tečaj je primeren tudi za vse uporabnike, ki si želite postati samostojni pri uporabi računalnika ali odpraviti strah pred uporabo le-tega.

Tečaj traja 60 ur in poteka 2x tedensko, in sicer ob ponedeljkih in sredah od 17.00 do 19.15.

Začetek: ponedeljek, 25. september 2017, ob 17. uri

Mentor: Peter Mrhar

 

Prijave potekajo preko spletne prijavnice.