Majhne skrivnosti iz praktičnih izkušenj so pogoj za najboljšo marelično marmelado

V Učnem centru na Brjah je zadnji dan v juniju potekala praktična delavnica kuhanja marelične marmelade.

 

S fotografij se vidi, da so bili udeleženci zelo aktivni, tako pri pripravi, kuhanju kot čiščenju ob zaključku dela. Vodja delavnice Blanka Samec, univ. dipl. inž. živilske tehnologije, je pohvalila tako ženske kot moške. Ob delavnici je skoraj 20 udeležencem podala še pomembne teoretične podlage o sortah marelic, njihovi kemijski sestavi, kaj so osnovni parametri in recepture za marmelado, kakšen je tehnološki postopek izdelave, vse o uporabi pektina … Izmenjali so si marsikatere majhne skrivnosti iz praktičnih izkušenj, ki so pogoj za najboljšo domačo marmelado!

Sedaj ko so izdelki na polici, bomo na Ljudski univerzi Ajdovščina poskrbeli še za ustrezno označevanje in privlačno etiketo.

 

Če tudi vas zanimajo znanja predelave sadja vas vabimo, da si ogledate predvidene vsebine naslednjih delavnic  in se za izobraževanje prijavite s pomočjo spletnega obrazca. Bliža se predavanje in praktično kuhanje breskove marmelade.

 

brje

brje marmelada

brje marmelada1

marmelada 2

marmelada3