NPK Izdelovalec/izdelovalka kruha, potic, peciva in testenin na tradicionalni način

Na Ljudski univerzi Ajdovščina v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje poteka usposabljanje Izdelovalec/izdelovalka kruha, potic, peciva in testenin na tradicionalni način.

Udeleženci pridobivajo znanja, spretnosti iz različnih področij, bodisi o žitih in moki, o delitvi kruha glede na pravilnike, zakonodajo, vse o pripravi krušne peči za peko, postopkih peke, izdelave testenin in še marsikaj. V programu jih vodijo dr. Boris Kovač,  Zdenka Katarina Valič in Alenka Kodele. Velik poudarek je na praktičnem delu, saj udeleženci tako pridobijo največ izkušenj. Izdelki naših pridnih udeležencev nastajajo v Skriljah, v Dvorcu Favetti, kjer iz krušne peči diši po kruhu in potici različnih vrst. Poskusili jih boste lahko tudi na dogodku ob vselitvi v nove prostore ljudske univerze.

Konec novembra bo potekal postopek za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije - NPK Izdelovalec/izdelovalka kruha, potic, peciva in testenin na tradicionalni način.

Če se nam želite pridružiti, poiščite več informacij na 05 366 47 50, 041 437 785 ali info@lu-ajdovscina.si.

DSC07700_resized