NPK IZDELOVALEC/IZDELOVALKA KRUHA, POTIC, PECIVA IN TESTENIN NA TRADICIONALNI NAČIN

drevored kruh2mala

 

Ljudska univerza Ajdovščina ponuja usposabljanje za pridobitev znanj in spretnosti s področja peke na tradicionalen način. Po usposabljanju se kandidat lahko odloči za postopek certificiranja za pridobitev NPK Izdelovalec/ izdelovalka kruha, potic, peciva in testenin na tradicionalen način

 

 

 

 

 

Komu je usposabljanje namenjeno?

 

 

 

  • Kandidatom, ki želijo pridobiti nova znanja in spretnosti za potrebe dela.
  • Kandidatom, ki se želijo usposobiti in pridobiti certifikat.

* Kandidati, ki imajo ustrezna znanja in izkušnje se lahko brez usposabljanja prijavijo v postopek certificiranja.  

 

Pogoji, ki jih mora izpolnjevati oseba, ki želi pridobiti poklicno kvalifikacijo:

 

  • končana osnovna šola

 

Vsebina in program usposabljanja 

 

Vsebina usposabljanja je določena po KATALOGU standardov strokovnih znanj in spretnosti za poklicno kvalifikacijo in zajema pridobitev znanj s področij:

  • priprave krušne peči oziroma pečice za peko
  • priprave testa za kruh in potico, priprave nadeva in oblikovanje potice za pečenje
  • peke kruha
  • potice
  • priprave testa (kvašeno, vlečeno, masleno, krhko, biskvitno) za pecivo
  • priprave nadeva in oblikovanja peciva
  • peke peciva in ustrezne oskrbe
  • priprave testa in oblikovanja testenin
  • pakiranja in shranjevanja kruha, potic, peciva in testenin
  • trženja izdelkov

 

MODUL 1 

 

PEKA KRUHA, POTIC IN PECIVA

  • izdelava različnih vrst kruha in različnih nadevov za potice
  • mesenje
  • vzhajanje testa
  • oblikovanje testa in priprava na pečenje
  • priprava pogojev za peko in peka v krušni peči
  • hlajenje izdelkov
  • osnovne sestavine pekovskega peciva
  • izdelovanje enostavnejših vrst pekovskega peciva: žemlje, bombice, rogljički, makovke, štručke s šunko in sirom
  • napake pri izdelkih

 

MODUL 2

 

IZDELOVANJE TESTENIN

  • vrste moke za testenine izdelava rezancev tortelinov raviolov lazanj in nadevov za testenine

 

MODUL 3

 

PAKIRANJE IN TRŽENJE IZDELKOV

  • pakiranje in shranjevanje kruha potic peciva in testenin trženje izdelkov

 

MODUL 4

 

  • Teoretični in praktični preizkus znanja, delavnica.

 

V postopku certificiranja je preverjanje strokovnih znanj in spretnosti - Storitev z zagovorom. Državno izpitno komisijo imenuje Državni izpitni center in je lahko sklicana večkrat letno.

 

Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest. Za dodatne informacije smo vam na voljo na telefonskih številkah: 05 366 47 50, 041 437 785 ali na .

 


Prijavnica:

DA - veliko
DA - nekaj
NE - sem začetnik
Naslov
Telefon
Elektronski naslov
Ne dovoljujem obveščanja
DA

Podpisani/a soglašam, da se podatki zbrani v prijavnici uporabljajo izključno za potrebe evidenc Ljudske univerze Ajdovščina skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 113/05, 51/07, 67/07, 94/07).

4+2=