Težave s prikazom? Kliknite za ogled v brskalnikuNapovednik avgust 2019

AVGUSTOVSKI NAPOVEDNIK
Podjetjem do 1.800 evrov za izobraževanje zaposlenih 45+


pexels-photo-1589886Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je objavil javno povabilo za zbiranje ponudb v okviru programa »Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile« za podporo podjetjem pri pripravi strategij za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih ter krepitvi njihovih kompetenc. Skupna vrednost povabila je 10 milijonov evrov. Posamezno podjetje lahko pridobi za pripravo strategije upravljanja starejših zaposlenih povrnjenih do 3.000 EUR stroškov, za udeležbo zaposlenih v motivacijskih programih in usposabljanjih pa kar 1.800 EUR na zaposlenega.

 

Zainteresirana podjetja obveščamo, da Ljudska univerza Ajdovščina nudi podjetjem celovito podporo in strokovno pomoč tako pri prijavi na razpis, kot kasneje pri izdelavi strategije ter izvedbi motivacijskih programov in usposabljanj.

Več lahko preberete na naši spletni strani. Vabimo vas, da nas za  vse dodatne informacije pokličete na 05 366 47 52 ali nam pišete na info@lu-ajdovscina.si.
Vabljeni na INCASTRO - Dan ajdovske industrije in podjetništva!


inCASTRArgb27. in 28. septembra 2019 Ljudska univerza Ajdovščina v sodelovanju z Občino Ajdovščina in partnerji ponovno organizira INCASTRO – Dan ajdovske industrije in podjetništva 2019.

 

Na Letališču Ajdovščina se bodo na izviren način predstavila številna ajdovska podjetja, podjetniki in društva. Pester družabni program bo povezovala ekipa radia Robin, za dodatno popestritev dneva pa bo poskrbel Aeroklub Josip Križaj Ajdovščina, ki bo najpogumnejšim obiskovalcem ponudil nepozabno doživetje v zraku. Na prizorišču ne bodo manjkali niti plesni nastopi, animacije za najmlajše (ustvarjalne delavnice, poslikava obraza, razne maskote …) ter okusna lokalna hrana.

Nekatera podjetja bodo odprla svoja vrata širši javnosti in omogočila vodene oglede proizvodnje, za brezplačen prevoz do podjetij pa bo poskrbljeno z osrednjega prizorišča. Namen vodenih ogledov je, da širša javnost spozna, s čim se podjetja ukvarjajo ter kaj vse se v Ajdovščini dogaja.

 

Če bi se radi na letošnji INCASTRI predstavili s svojim podjetjem, je še vedno čas, da nam pišete na elektronski naslov  ali nas pokličite na telefonsko številko 05 36 64 750. Veselimo se sodelovanja z vami!
Mi jih imamo 60!


Ljudska univerza Ajdovščina letos praznuje 60. obletnico svojega delovanja. V jubilejno leto smo vstopili ponosni na dosedanje delo, z novimi idejami ter predvsem povezovalno. Povezovalno nit bodo predstavljali trije stebri razvoja - ljudje gospodarstvo in skupnost, ki jih bomo poudarjali skozi celotno leto in so glavne prioritete tudi v razvojnem načrtu naše ustanove.

Skica_60-10

Posebej praznična bo jesen, saj bo 18. oktobra 2019 potekala osrednja prireditev. Takrat bomo izdali tudi rokovnik, ki bo odražal našo prehojeno pot in odnos, ki ga krojimo z udeleženci, učitelji v naših programih, posamezniki, društvi in podjetji že 60 let. Pri njegovem nastajanju lahko sodelujete tudi vi.

Če ste posameznik, preverite, kako lahko prispevate k oblikovanju rokovnika, tukaj.

Če ste podjetje, ki želi, da ga v rokovniku predstavimo, pa najdete vse informacije tukaj.

 

Za kakršna koli dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 05 36 64 752.
Vpisujemo v PUM-O Projektno učenje mlajših odraslih


Iščeš zaposlitev? Ti v šoli ne gre, tako kot si želiš? Potrebuješ učno pomoč ? Želiš na drugačno poklicno pot ali delo? Če je tvoj odgovor DA, potem se nam pridruži v PUM-O Ajdovščina, ki deluje na Ljudski univerzi Ajdovščina.

KAJ DELAMO?

Skupaj s tabo iščemo možnosti in priložnosti:

 • Za razvoj tvoje poklicne identitete (iskanje zaposlitve, razvoj kompetenc, povezovanje z delodajalci),
 • Za zaključek ali nadaljevanje šolanja (učna pomoč).

Razvijamo samoiniciativnost in podjetnost.

Kreativno preživljamo prosti čas.

ZA KOGA?

Za vse vas mlade med 15. in 26. letom starosti, ki:

 • iščete zaposlitev,
 • potrebujete učno pomoč,
 • bi radi zavili na drugačno poklicno pot ali dokončali šolo,
 • imate status brezposelne osebe ali status iskalca prve zaposlitve,
 • niste vključeni v izobraževanje in niste zaposleni.

Vsak udeleženec prejme:

 • povrnjene potne stroške (0,13 EUR/km)
 • dodatek za aktivnost (1,10 oziroma 0,70 EUR/uro)

 

PROGRAM JE BREZPLAČEN!

Več o programu si lahko prebereš na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina.

Prijave in informacije: 051 419 119 ali nam piši na pum-o@lu-ajdovscina.si

 

PUMO
Zelena delovna mesta in 3. dan zeliščarjev


Sreda, 28. avgust 2019, ob 18.00.

pexels-photo-NJIVA TRAKTORLjudska univerza Ajdovščina vabi na brezplačen dogodek vse, ki ste pridobili NPK Zeliščar pridelovalec/zeliščarka pridelovalka ali ste tako ali drugače zainteresirani ter povezani s pridelavo ter predelavo zelišč.

Z nami bodo:

Jožica Kapun Maršik, univ. dipl. inž. agr., specialistka za zelišča: Pridelava, predelava, rajonizacija zelišč  in zakonodaja ter dopolnilne dejavnosti

Podjetje Herbify d.o.o.: Predstavitev primera dobre prakse proizvodnje in trženja zeliščnih izdelkov

 

Po zaključku je predvideno druženje in izmenjava koristnih informacij.

Prijave so obvezne. Število prostih mest je omejeno. Več o dogodku si lahko preberete na spletni strani.
V avgustu za vas pripravljamo


VEČGENERACIJSKI CENTER GORIŠKE - SVETLA STRAN ŽIVLJENJA

cropped-vgcgoriske-logo-2Prostor Večgeneracijskega centra Goriške je za informiranje, druženje generacij na Ljudski univerzi Ajdovščina odprt vsak ponedeljek in sredo od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure.

Različne brezplačne aktivnosti pa potekajo tudi izven navedenega časa.  Vabljeni otroci, mladina, odrasli in še posebej starejši odrasli, invalidi, tujci, brezposelni, gospodinje, zaposleni. Vabimo vas, da spremljate naše mesečne objave in si izberite aktivnosti po vašem okusu. Prijave so obvezne.

Napovedujemo naslednje aktivnosti:

»KUHARSKE LUMPARIJE« OB ŠTEDILNIKU VGC GORIŠKE

woman-kitchen-man-everyday-life-298926Četrtek, 22. in 29. avgust, od 9.30 do 11.30, kuhinja Ljudske univerze Ajdovščina.

Ostala srečanja od septembra dalje vsak četrtek oz. po dogovoru skupine.

Radi kuhate, pečete in izmenjujete svoja znanja, preizkušate nove recepte? Vabljeni na druženja in zabavno kuharijo, na medsebojno učenje po metodi študijskih krožkov.

Število prostih mest je omejeno, zato pohitite s prijavo. Vabljeni tudi mladina in otroci od 10 let dalje. Več o vsebini si preberite na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina.

Na dejavnosti se lahko prijavite preko spletne prijavnice ali pokličite na tel. št. 05 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si

ankle-socks- NOGAVICE vgcUMETNIŠKO PLETENJE PRTIČKOV in PLETENJE NOGAVIC

Četrtek, 22. avgust 2019, in nato naprej vsak četrtek, od 14.00 do 15.00.

Brezplačno 1x tedensko druženje in ustvarjanje pletenih prtičkov iz kvačkanca (ne iz volne). Potrebno je vsaj nekaj predznanja pletenja z volno ali kvačkanja. Udeleženke spomladanskih srečanj so se dogovorile, da bodo v jeseni učenje razširile na področje pletenja nogavic. Vabljene vse, ki že pletete ali pa bi se rade naučile plesti nogavice.

Na dejavnosti se lahko prijavite preko spletne prijavnice ali pokličite na tel. št. 05 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si.

Napovedujemo za leto 2019. Podrobni programi bodo objavljeni sproti, predvidoma vsak prvi teden v mesecu.

Različni programi za brezposelne, znanja za večjo konkurenčnost na trgu dela

 • Srečanja različnih skupin za samopomoč za mlade in starejše
 • Programi in predavanja za krepitev starševskih kompetenc
 • Medkulturne, likovne, ustvarjalne, samooskrbne in druge delavnice
 • Učna pomoč in počitniške aktivnosti za otroke
 • Programi za učenje slovenskega jezika
 • Programi za dvig funkcionalne ali računalniške pismenosti
 • Programi in predavanja za preprečevanje odvisnosti mladih
 • Ustvarjalne in druge delavnice za otroke, mlade in druge osebe s posebnimi potrebami
 • Programi za invalide
 • Različni programi za brezposelne, znanja za večjo konkurenčnost na trgu dela

Več bo objavljeno sproti na www.lu-ajdovscina.si pod VGC GORIŠKE.

 

ŠTUDIJSKI KROŽKI (ŠK) – BOGASTVO IZKUŠENJ, VIR ZNANJA

škŠtudijski krožki so majhne skupine za brezplačno neformalno učenje, kjer se pod vodstvom mentorjev zbirajo, učijo in družijo radovedni ter s svojimi rezultati prispevajo k razvoju domačega ter širšega okolja.

 

ŠK ZORENJA: SPOZNAVAM SEBE - UČIM SE OD DRUGIH in Alenka Furlan vas v četrtek, 17. oktobra 2019, od 19.00 do 21.00, vabita na tretje predavanje Minke Gantar, avtorice knjig Ko imajo hormoni žur in Ko ima življenje žur.

Vsebina: hranilna podhranjenost, urejanje delovanja ščitnice na naraven način, s čaji in zelišči do boljšega zdravja. Več bo objavljeno v septembru.

 

AVGUSTA PO ZNANJE V UČNI CENTER BRJE

učni center BrjePetek, 9. avgust 2019, od 17.00 do 19.00: Delavnica na temo kuhanja marmelade in soka iz aronije pod vodstvom Mojce Slokar.

Petek, 23. avgust 2019, od 17.00 do 19.00: Delavnica na temo izdelave zeliščnih sirupov pod vodstvom Mojce Slokar.

VABLJENI!

Čimprej se prijavite in se nam pridružite. Delavnici sta za udeležence brezplačni.

Informacije  in prijave na : 040 218 058 ali ksenja.sulic@lu-ajdovscina.si ali na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina.

 

CENTER MEDGENERACIJSKEGA UČENJA

banners-cmuV Centru medgeneracijskega učenja v avgustu potekajo sledeče brezplačne dejavnosti:

VSAKO SREDO od 8.00 do 11.00 – AKTIVNO DRUŽENJE SOSEDNJIH VASI

Lahki pohodi med vasmi, ki trajajo do 3 ure. Letos smo v pohode vključili novo aktivnost: 5 minut za naravno in kulturno dediščino Vipavske doline.

Obvestila o zbornem mestu pošljemo po telefonu (sms). Za prejemanje obvestil o zbornem mestu se morate prijaviti. V slabem vremenu pohod odpade.

Udeležence obveščamo, da bosta dejavnosti TELOVADBA ZA MOŽGANE in ZDRAVO-ZA NAS IN NARAVO ponovno pričeli v oktobru. Novost letošnje jeseni bo dejavnost JOGA PLESA, ki se prav tako prične v oktobru.

Za več informacij spremljajte novice na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina.

 

VABLJENI V SREDIŠČE ZA SAMOSTOJNO UČENJE NA LJUDSKO UNIVERZO AJDOVŠČINA

Središče za samostojno učenje je prijetno opremljen prostor, kjer lahko preživite zanimive urice pri bogatitvi svojega znanja. office-1209640_960_720

V središču se lahko učite, pišete seminarske naloge, uporabljate računalnike, različno gradivo in učno tehnologijo za samostojno učenje ter poslušate glasbo. Mlajši obiskovalci pa lahko uživajo v svetu virtualnih pravljic. Pri uporabi učnih pripomočkov vam bodo pomagali mentorji in svetovalci.

Središče za samostojno učenje je namenjeno vsem, ne glede na znanje in starost, nudi možnost srečevanja različnih skupin ljudi, izmenjave informacij in izkušenj.

Odprt je vsak delavnik, od 8. do 16. ure, za dodatne informacije lahko pokličete na 05/ 366 47 50, 041 437 785 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si.

 

INFORMIRANJE IN SVETOVANJE

IMG_20181003_114241Na Ljudski univerzi Ajdovščina različne ciljne skupine informiramo:

 • o možnostih nadaljnjega izobraževanja, usposabljanja za poklic in strokovnega izpopolnjevanja,
 • o pridobitvah različnih kvalifikacij,
 • izobraževanja za prosti čas in osebno rast itd.

Svetujemo pri:

 • odkrivanju poklicnih in osebnih interesov v zvezi z izobraževanjem ali usposabljanjem,
 • odločanju za izbiro primernega izobraževanja,
 • glede različnih oblik pomoči in podpore pri izobraževanju,
 • glede možnosti zaposlovanja in še mnogo drugega.

Brezplačno informiramo in svetujemo zaposlenim v sklopu projekta Svetovanje zaposlenim na Goriškem 2016 – 2022  ter ostalim ciljnim skupinam (starejši in mlajši brezposelni, dolgotrajno brezposelni, invalidi, migranti, upokojenci, mlajši odrasli, ki so zgodaj opustili šolanje itd.) v projektu Informiranje in svetovanje v izobraževanju odraslih ISIO.

Svetovanje poteka osebno, po telefonu 05 366 47 52 ali elektronski pošti 

Več si lahko preberete na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina.
NPK Zeliščar pridelovalec


pexels-photo-1851470Torek, 20. avgust 2019

Ljudska univerza Ajdovščina bo od 12. septembra dalje izvajala postopek certificiranja za NPK Zeliščar pridelovalec/zeliščarka pridelovalka. Če imate navedena znanja, izkušnje in jih želite potrditi pred komisijo ter pridobiti javnoveljavno listino, se na prijavite v postopek. Prijave sprejemamo do zapolnitve skupine oz. najpozneje do torka, 20. avgusta.
Informativni dan FINI - Študiraj strojništvo!


LU AjdovščinaSreda, 28. avgust 2019, ob 17.00, v Ajdovščini.

Vabljeni na informativni dan in v jeseni k vpisu za študijsko leto 2019/20.

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto (FINI) vas vabi v izredni študij strojništva. Študij poteka v klasični obliki in na daljavo - tudi v Ajdovščini. Fakulteta s svojimi študijskimi programi in z oblikami njihove izvedbe sledi potrebam trga dela, gospodarskega razvoja in tudi konkurenčnosti gospodarstva. Več informacij na spletni strani www.fini-unm.si, po telefonu 07 39 32 207 ali na .
Napovedujemo


Usposabljanje Računovodja/računovodkinja za manjše družbe, samostojne podjetnike in zavode

pexels-photo-938963

Na Ljudski univerzi Ajdovščina oktobra pripravljamo nov program, ki je namenjen vsem, ki si želijo pridobiti znanja s področja računovodstva. Predviden začetek programa je ponedeljek, 14. oktober 2019. Srečanja bodo potekala dvakrat tedensko (ponedeljek in sreda) po štiri šolske ure.

Program usposabljanja je zelo praktično naravnan, saj  udeleženci dobijo osnovna teoretična znanja, predvsem pa se učijo z delom na praktičnih primerih. Program je primeren za tiste, ki imajo nekaj teoretične podlage z ekonomskega področja ali delovne izkušnje. Na prvem informativnem srečanju se udeleženci pogovorijo z vodjo programa o svojih predznanjih, in izkušnjah, da se program še dodatno oblikuje po meri skupine. Glede na želje udeležencev lahko program prilagajamo ali spreminjamo tudi med izvedbo.

 

Cena z DDV je 576 €. Možnost plačila na 2 – 3 obroke.

 

Več informacij in prijave na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina.

 

Demenca v naši družini – Pogovor lahko pomaga

Četrtek, 26. september in 28. november 2019, od 17.00 do 18.30 

Imate v družini osebo z demenco ali bi želeli preventivno več vedeti kako prav ravnati, ko se v družini demenca pojavi? V skupino, ki jo vodita članici iz društva Spominčica, ste vabljeni sorodniki, osebe z demenco v začetni fazi in drugi zainteresirani. Udeležba je brezplačna.

Na dejavnosti se lahko prijavite preko spletne prijavnice ali pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si.

 

EFT – Skupinska tapkanja s Tanjo Turnšek, eno uro, dvakrat mesečno

pexels-photo-1236678Vsak drugi ponedeljek: pričetek 7. oktober 2019, od 18.00 do 19.00.

Skupinsko tapkanje navadno poteka tako, da tema vnaprej ni strogo določena. Skupini se lahko novi interesenti pridružijo kadarkoli. Tapkanje na skupini je primerno za vse starosti.

Na dejavnosti se lahko prijavite preko spletne prijavnice ali pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si.

 

Preživljati polno, srečno, samostojno starost v domačem okolju

pexels-photo-339620 roka z žogoTorki: uvodna delavnica - 8. oktober 2019 od 18.30 do 20.00

Skozi deset brezplačnih delavnic po metodah delovne terapije boste spoznali starost kot izziv in del življenja vseh nas. Kljub različnim oviram si lahko povrnemo samostojnost pri vsakdanjih aktivnostih. Pohitite s prijavo, saj je število udeležencev omejeno.

Več o dejavnosti si preberite tukaj. Prijavite se lahko preko spletne prijavnice  ali pokličete na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na .

 

NOVO! Brezplačna predstavitev EFT samo za fante in može

Petek, 25. oktober, od 18.00 do 19.30

Tanja Turnšek, ki ima izkušnje na individualnem tapkanju z moškimi pravi, da moški zelo težko spregovorijo o svojih čustvih, težavah ali travmatičnih izkušnjah. Zato fantom in možem nudi posebno brezplačno predstavitev metode EFT, ki je že mnogim pomagala do boljšega počutja, življenja.

Srečanje je namenjeno samo fantom, možem, zato jih dekleta, žene, sodelavci ali drugi bližnji opozorite naj se pravočasno prijavijo na dogodek. Predstavitev bo potekala na način, prilagojen moškim.

Na dejavnosti se lahko prijavite preko spletne prijavnice ali pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si.

 

Metoda EFT – daljše delavnice s Tanjo Turnšek

V prvem polletju 2019 so ob četrtkih potekale brezplačne delavnice na različne teme. Tudi za šolsko leto 2019/20 napovedujemo podobne delavnice. Datumi in vsebine bodo objavljeni v avgustu.

Na dejavnosti se lahko prijavite preko spletne prijavnice ali pokličite na tel. št. 05/ 36 64 753, 051 439 717 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si.

 
Ne spreglejte


NE SPREGLEJTE
Za učenje ni nikoli prepozno. Dobimo se na Ljudski univerzi Ajdovščina.


Znak kakovostiIzobraževanje odraslih je vrednota, saj številne težave lažje rešimo z novim znanjem in izkušnjami ter krepimo socialne vezi v skupnosti. Vključite se v vseživljenjsko učenje na Ljudski univerzi Ajdovščina, ki ponuja znanja, posebne možnosti, cilje in metode izobraževanja mlajšim in starejšim odraslim, še posebej manj izobraženim, brezposelnim, zaposlenim, podeželskemu prebivalstvu ter drugim ciljnim skupinam. Vsak dan smo vam na voljo za informacije ali nasvete. Najdete jih tudi na naši spletni strani in Facebooku.

Če vas naše novice ne zanimajo oziroma iz drugih razlogov ne želite prejemati naših obvestil, se lahko kadar koli odjavite tako, da nam pošljete e-pismo z vsebino "preklic mesečnega napovednika" na e-naslov info@lu-ajdovscina.si.


Pridržujemo si pravico do spremembe programa.