Težave s prikazom? Kliknite za ogled v brskalnikuNapovednik januar 2020
Vpisujemo v PUM-O Projektno učenje mlajših odraslih


Iščeš zaposlitev? Ti v šoli ne gre, tako kot si želiš? Potrebuješ učno pomoč ? Želiš na drugačno poklicno pot ali delo? Če je tvoj odgovor DA, potem se nam pridruži v PUM-O Ajdovščina, ki deluje na Ljudski univerzi Ajdovščina.

KAJ DELAMO?

Skupaj s tabo iščemo možnosti in priložnosti:

 • Za razvoj tvoje poklicne identitete (iskanje zaposlitve, razvoj kompetenc, povezovanje z delodajalci),
 • Za zaključek ali nadaljevanje šolanja (učna pomoč).

Razvijamo samoiniciativnost in podjetnost.

Kreativno preživljamo prosti čas.

ZA KOGA?

Za vse vas mlade med 15. in 26. letom starosti, ki:

 • iščete zaposlitev,
 • potrebujete učno pomoč,
 • bi radi zavili na drugačno poklicno pot ali dokončali šolo,
 • imate status brezposelne osebe ali status iskalca prve zaposlitve,
 • niste vključeni v izobraževanje in niste zaposleni.

Vsak udeleženec prejme:

 • povrnjene potne stroške (0,13 EUR/km)
 • dodatek za aktivnost (1,10 oziroma 0,70 EUR/uro)

 

PROGRAM JE BREZPLAČEN!

Več o programu si lahko prebereš na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina.

Prijave in informacije: 051 419 119 ali nam piši na pum-o@lu-ajdovscina.si

 

PUMO

voščilo
V januarju za vas pripravljamo


Tečaj slovenskega jezika

Petek, 17. januar 2020

Tečaj slovenščineTečaj je namenjen tujcem, ki živijo, delajo ali študirajo v Sloveniji. Če imate v svojem podjetju tujce, ki bi jim prišlo prav znanje slovenskega jezika, ga napotite k nam. Tečaj je namenjen:

 • zaposlenim in njihovim družinskim članom,
 • študentom,
 • podjetjem, ki želijo, da se njihovi zaposleni naučijo slovenščine,
 • vsem, ki želijo nadgraditi svoje znanje slovenščine,
 • tistim, ki želijo opravljati izpit iz slovenščine ne osnovni ravni.

Več o tečaju najdete na naši spletni strani. Za informacije lahko pokličete tudi na 05 36 64 752 ali 041 437 785.

 

Tečaj desetprstnega slepega tipkanja

rač2Bi radi osvojili spretnost hitrega desetprstnega tipkanja, dobrega obvladovanja tipkovnice, izurili hitrost prepisovanja besedil in pisanja po nareku? Če je vaš odgovor DA, potem se nam pridružite v torek, 21. januarja 2020 ob 17.00 uri na Ljudski univerzi Ajdovščina.

Pohitite s prijavo, saj je število prostih mest omejeno.

Več informacij na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina.
VEČGENERACIJSKI CENTER GORIŠKE - SVETLA STRAN ŽIVLJENJA


11_logo VGC goriske-01 ROK_26012017Prostor Večgeneracijskega centra Goriške je za informiranje, druženje generacij na Ljudski univerzi Ajdovščina odprt vsak ponedeljek in sredo od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure.

Različne brezplačne aktivnosti pa potekajo tudi izven navedenega časa.  Vabljeni otroci, mladina, odrasli in še posebej starejši odrasli, invalidi, tujci, brezposelni, gospodinje, zaposleni. Vabimo vas, da spremljate naše mesečne objave in si izberite aktivnosti po vašem okusu. Prijave so obvezne.

 

Novo! USTVARJAJTE IN SE SPROSTITE; RISANJE S ŠTEVILKAMI

slika 1Sreda, 22. januar od 17.30 – 18.15; Četrtek, 27. februar od 16.30 – 17.15; Torek, 10. marec od 16.30 – 17.15

Likovno ustvarjanje oz. risanje s številkami, je preprost način ustvarjanja. Barvamo oštevilčena polja, ki so že natisnjena na platnu. Vabimo vas, da izboljšate koncentracijo, natančnost in motoriko rok, da razvijate domišljijo, ohranite spomin in aktivno mišljenje. Odkrijte svoj notranji talent, pozabite na rutino vsakdana in s svojim izdelkom okrasite stanovanje ali obdarite druge. Več in prijava.

 

Novo! LITERARNE USTVARJALNE DELAVNICE s Katjo

pexels-photo-3183752 DREVORED»Otrok s sončnico, Užaljena zima, Obisk, Najsvetlejša zvezda in druge zgodbe« 

Četrtki: 23. in 30. januar; 13. in 27. februar; 12. in 26. marec 2020, vedno od 10.00 do 11.30.

Terapije iz pravljic so namenjene odraslim. Njihov cilj je ljudem pomagati, da skozi lastno literarno izražanje najdejo odgovore na vprašanja, ki si jih zastavljajo o sebi, odnosih in svojem življenju. Na srečanjih iz sporočilne vrednosti zgodb in na podlagi poglobljenega pogovora, sledijo praktične delavnice v obliki literarnega, likovnega in glasbenega izražanja. Več in prijava.

 

EFT – SKUPINSKA TAPKANJA s Tanjo Turnšek, eno uro, dvakrat mesečno

EFT-tapkanjePonedeljki:  20. januar in nato še več kot deset srečanj, v času od februarja do 29. junija 2020, vedno od 18.00 do 19.00

Skupinsko tapkanje navadno poteka tako, da tema vnaprej ni strogo določena. Tapkanje na skupini je primerno za vse starosti, tako za redne tapkalce ali popolne začetnike oz. tiste, ki metode še niso preizkusili. V skupino se lahko novi interesenti vključijo kadarkoli med letom. Pred posameznim srečanjem je za začetnike kratka uvodna priprava, zato prosimo, da pridete že ob 17.45. Ostali pa se pridružite ob 18.00.  Več in prijava.

 

EFT – DELAVNICE TAPKANJA s Tanjo Turnšek

Plačljive delavnice – obvezna prijava na ttanja1963@gmail.com

februar: Odnos do sebe/ marec: Jaz - moja mama - moj oče/ april: Jaz - moj partner

 

UMETNIŠKO PLETENJE PRTIČKOV in PLETENJE NOGAVIC

ankle-socks- NOGAVICE vgc 1Vsak četrtek, od 15.00 do 16.00.

Brezplačno 1x tedensko druženje in ustvarjanje pletenih prtičkov iz kvačkanca (ne iz volne). Potrebno je vsaj nekaj predznanja pletenja z volno ali kvačkanja. Udeleženke spomladanskih srečanj so se dogovorile, da bodo v jeseni učenje razširile na področje pletenja nogavic. Zato vabljene vse, ki že pletete ali bi se rade naučile plesti tudi nogavice. Več in prijava.

 

 

 

 

DRUGA MOŽNOST NA TRGU DELA/ SLOVENŠČINA za tujce

Torek, četrtek – do konca januarja, od 8.00 – 9.30.

Priseljence vabimo na učenje osnov slovenskega jezika. Spoznavali bomo navade in običaje, kulturo, zgodovino, lokalno okolje ter možnosti izobraževanja. Pohitite s prijavo, saj je število udeležencev omejeno. Več in prijava.

If you are new in our town and would like to learn the basics of Slovenian language, culture, customs, meet new people, then this is the programe for you! Join us in building bridges across cultures. Program is free of charge. Registration is compulsory.

 

MEDKULTURNO RAZUMEVANJE med domačini in priseljenci

pexels-photo-3184396 MULTIKULTURNO 2Sreda, 29. januarja, od 8.00 – 9.30

Dogodek je namenjen vsem (ne glede na starost - otroci/mladina/starejši), ki se želijo srečati s priseljenci iz različnih držav in izvedeti, kako poteka njihovo življenje v Sloveniji, od kje so prišli, kakšne so značilnosti njihove kulture, kako »vidijo« Slovenijo in Slovence. Vabljeni tudi vsi otroci/mladina/starejši, ki ste priseljenci in želite deliti vašo izkušnjo priseljenca z gosti/domačini. Srečanje bo potekalo v slovenščini in različnih drugih jezikih, tako, da se bomo vsi razumeli. Več in prijava.

If you are new in our town and would like to meet new people, then this is the programe for you! Join us in building bridges across cultures. Program is free of charge. Registration is compulsory.

 

DEMENCA V NAŠI DRUŽINI - Pogovor lahko pomaga

Sporočamo, da je skupina, ki sta jo vodili članici iz društva Spominčica, do jeseni 2020 prekinila srečanja. Vsi, ki imate v družini osebo z demenco ali bi želeli preventivno več vedeti o demenci, nas lahko kontaktirate. Več. 

 

POSTAVI SI CILJE, DOLOČI KORAKE in SPOZNAJ OVIRE

CILJI1Torek, 4. februar 2020 od 14.00 do 15.00

Kako iz vseh želja izluščiti tiste, ki so za vas najpomembnejše in kako si postaviti lastne cilje, ki nam bodo vodilo leta 2020? VGC Goriške vabi na brezplačno praktično delavnico odrasle, ki si želijo narediti kolo ravnovesja in si zastaviti svoja prioritetna področja. Skupaj bomo določili korake za dosego ciljev in tudi ovire, ki nas zadržujejo, da nemalokrat naši najbolj željeni cilji postanejo neuresničeni. Več in prijava.   

 

Napovedujemo sledeče vsebine VGC GORIŠKE za leto 2020:

Srečanja različnih skupin za samopomoč za mlade in starejše; Programi in predavanja za krepitev starševskih kompetenc; Medkulturne, likovne, ustvarjalne, samooskrbne in druge delavnice; Učna pomoč in počitniške aktivnosti za otroke; Programi za učenje slovenskega jezika; Programi za dvig funkcionalne ali računalniške pismenosti; Programi in predavanja za preprečevanje odvisnosti mladih; Ustvarjalne in druge delavnice za otroke, mlade in druge osebe s posebnimi potrebami; Programi za invalide; Različni programi za brezposelne, znanja za večjo konkurenčnost na trgu dela.

Več bo objavljeno sproti na www.lu-ajdovscina.si pod VGC GORIŠKE.

 

Študijski krožki (ŠK) – bogastvo izkušenj, vir znanja

Študijski krožki so majhne skupine za brezplačno neformalno učenje, kjer se pod vodstvom mentorjev zbirajo, učijo in družijo radovedni ter s svojimi rezultati prispevajo k razvoju domačega ter širšega okolja.

V letu 2019 je na  Erzelju pričel delovati študijski krožek »Starejši mlajšim«. Naslednje srečanje je v petek, 31. januarja 2020. Tema: zelišča, ki jih najpogosteje sadimo na naše vrtove in jih uporabljamo v kulinariki ter za čaje. Dobimo se ob 17.00 v prostorih stare šole na Erzelju. Čim prej se prijavite na .

Srede, 8., 15., 22., 29. januar 2020 in nato naprej srede v februarju – ŠK OD NITKE DO ČIPKE se srečuje in kleklja čudovite izdelke. Prosimo čimprej se prijavite na . Na voljo je le še nekaj prostih mest.

Petek, 10. januar 2020 - ŠK SIVKA se bo spet srečal v Podragi. Vsi, ki vas zanima svet zelišč in bi se radi vključili v ŠK, se prosimo čimprej prijavite na . Na voljo je le še nekaj prostih mest.

Sobota, 25. januarja 2020 ob 17.00  - ŠK NA VRTU vas v vabi na brezplačni dogodek »PRIPRAVE NA NOVO VRTIČKARSKO SEZONO«.  Dobimo se v prostoru osnovne šole na Gočah, kjer bo po dogodku potekalo tudi druženje ob praženem krompirju. Več.
Tečaji tujih jezikov


jezikiBi radi investirali v svoje znanje za prihodnost?

Če je vaš odgovor DA, potem ste vabljeni, da se vpišete v tečaje tujih jezikov.

Na voljo so vam jezikovni tečaji:

 • angleščine
 • nemščine
 • italijanščine

Pohitite s prijavami, saj tečaji pričnejo že v mesecu februarju 2020.

Več informacij in prijavni obrazec nadete tukaj.
V letu 2020 po znanje v Učni center Brje


Učni center Brje vam tudi v letu 2020 ponuja pestro paleto izobraževalnih programov. Več informacij  o teoretičnih in praktičnih delavnicah najdete na naši spletni strani.

Podlage za različne sadne vrste, pogoji uspevanja, gojitvene oblike in razdalje sajenja

Petek, 17. januar 2019, ob 17.00

1.delČe vas zanima, na kakšne načine lahko vzgajamo sadno drevje, kakšne so gojitvene oblike in kako moramo pripraviti zemljo, da bodo pogoji uspevanja najboljši, potem ste vabljeni, da se nam v petek, 17. januarja 2019, ob 17.00 uri, pridružite v Učnem centru Brje.

Vsebina:

 • priprava tal za sajenje;
 • sajenje in gojenje;
 • osnove rezi: rodni les pečkarjev in rodni les koščičarjev;
 • vrste rezi (zimska – pospešuje rast, poletna ali letna – zmanjšuje rast, gojitvena in vzdrževalna rez);
 • razmnoževanje sadnega drevja.

 

Priprava tal za sajenje različnih sadnih vrst, sajenje, ukrepi po sajenju, nega v prvem letu, cepljenje sadnega drevja in osnove rezi

Petek, 24. januar 2019, ob 17.00

2. delČe vas zanima kako poteka priprava tal za sajenje različnih sadnih vrt, kakšni so ukrepi po sajenju in kakšne načine cepljenja poznamo, potem ste vabljeni, da se nam v petek, 24. januarja 2020 ob 17.00 uri pridružite v Učnem centru Brje.

Vsebina:

 • načrtovanje sadovnjaka;
 • podlage za nekatere sadne vrste;
 • gojitvene oblike.

 

Tehnologija pridelave kostanja in marona

Petek, 31. januar 2019, ob 17.00

kostanjČe bi radi več izvedeli o pridelavi kostanja v svetu in pri nas, klimatskih razmerah, pripravi tal, razliki med kostanji in maroni, bolezni kostanjevem raku, kostanjevi šiškarici, podlagah, sortah, domačih maronih, pripravi terena za nasad, sajenju, gojenju v prvem letu, obiranju in pripravi za trg, rezi velikih dreves in cepljenju na mestu Vas vabimo, da se nam pridružite v petek, 31. januarja 2020 ob 17.00 uri v Učnem centru Brje.

Prijave in informacije najdete na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina.
Napovedujemo


Usposabljanje Računovodja za manjše družbe, samostojne podjetnike in zavode

račPonedeljek, 2. marec 2019

Strokovno računovodstvo je v podjetju ključnega pomena. Čeprav že dolgo opravljate ta dela, se zakonodaja nenehno spreminja, zato svetujemo, da se oseba, ki želi pridobiti certifikat, vključi v strokovno usposabljanje s tega področja. Vključijo se lahko tudi tisti, ki želijo pridobiti navedena znanja in ne bodo opravljali izpita za pridobitev NPK.

Predviden začetek programa je ponedeljek, 2. marec 2020. Srečanja bodo potekala dvakrat tedensko (ponedeljek in sreda) po štiri šolske ure.

Več informacij in prijavnico najdete na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina.

 

Nadaljevalni tečaj digitalne fotografije

Četrtek, 12. marec 2019

fotoVas že od nekdaj zanima fotografiranje in se želite v tem izpopolniti? Če je Vaš odgovor DA, potem ste vabljeni, da se vpišete v 20-urni nadaljevalni tečaj digitalne fotografije.

Tečaj bo obsegal 7 srečanj po 3 šolske ure, potekal pa bo ob četrtkih, od 17.00 do 20.15. Predviden pričetek tečaja je 12. marec 2020.

Več o tečaju in prijavnico najdete tukaj.

 

Tečaj Excela

Sreda, 4. marec 2019

excelMicrosoft Excel je današnjem času široko rabljeno in pomembno orodje, ki nam omogoča izdelavo resnično mogočnih stvari ter nam lahko pomaga pri reševanju še tako zapletenih izzivov, s katerimi se srečujemo vsakodnevno. Če bi se tudi vi radi naučili excelovih trikov ste vabljeni, da se vpišete v 16- urni tečaj Excel.

Tečaj bo obsegal 5 srečanj po 3 šolske ure, potekal pa bo ob sredah od 16.00 do 18.15. Predviden pričetek tečaja je 4. marec 2020. Tečaj bo potekal na Ljudski univerzi Ajdovščina v sodobno opremljeni računalniški učilnici.

Več o tečaju in prijavnico najdete tukaj.
Ne spreglejte


NE SPREGLEJTE (4)
Za učenje ni nikoli prepozno. Dobimo se na Ljudski univerzi Ajdovščina.


Znak kakovostiIzobraževanje odraslih je vrednota, saj številne težave lažje rešimo z novim znanjem in izkušnjami ter krepimo socialne vezi v skupnosti. Vključite se v vseživljenjsko učenje na Ljudski univerzi Ajdovščina, ki ponuja znanja, posebne možnosti, cilje in metode izobraževanja mlajšim in starejšim odraslim, še posebej manj izobraženim, brezposelnim, zaposlenim, podeželskemu prebivalstvu ter drugim ciljnim skupinam. Vsak dan smo vam na voljo za informacije ali nasvete. Najdete jih tudi na naši spletni strani in Facebooku.

Če vas naše novice ne zanimajo oziroma iz drugih razlogov ne želite prejemati naših obvestil, se lahko kadar koli odjavite tako, da nam pošljete e-pismo z vsebino "preklic mesečnega napovednika" na e-naslov info@lu-ajdovscina.si.


Pridržujemo si pravico do spremembe programa.