Težave s prikazom? Kliknite za ogled v brskalnikuNapovednik februar 2020
PUM-O


Iščeš zaposlitev? Ti v šoli ne gre, tako kot si želiš? Potrebuješ učno pomoč ? Želiš na drugačno poklicno pot ali delo? Če je tvoj odgovor DA, potem se nam pridruži v PUM-O Ajdovščina, ki deluje na Ljudski univerzi Ajdovščina.

 

KAJ DELAMO?

Skupaj s tabo iščemo možnosti in priložnosti:

 • Za razvoj tvoje poklicne identitete (iskanje zaposlitve, razvoj kompetenc, povezovanje z delodajalci),
 • Za zaključek ali nadaljevanje šolanja (učna pomoč).
 • Razvijamo samoiniciativnost in podjetnost.
 • Kreativno preživljamo prosti čas.

 

ZA KOGA?

Za vse vas mlade med 15. in 26. letom starosti, ki:

 • iščete zaposlitev,
 • potrebujete učno pomoč,
 • bi radi zavili na drugačno poklicno pot ali dokončali šolo,
 • imate status brezposelne osebe ali status iskalca prve zaposlitve,
 • niste vključeni v izobraževanje in niste zaposleni.

 

Vsak udeleženec prejme:

 • povrnjene potne stroške (0,13 EUR/km)
 • dodatek za aktivnost (1,10 oziroma 0,70 EUR/uro)

 

PROGRAM JE BREZPLAČEN!

Več o programu si lahko prebereš na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina.

Prijave in informacije: 051 419 119 ali nam piši na pum-o@lu-ajdovscina.si

PUMO
V februarju za vas pripravljamo:


Tečaji tujih jezikov:

Bi radi investirali v svoje znanje za prihodnost?

Če je vaš odgovor  DA, potem ste vabljeni, da se vpišete v tečaje tujih jezikov. jeziki

Na voljo so vam jezikovni tečaji:

 

Informativni dnevi v Novem mestu 

Sodoben študij strojništva z izpiti na Ljudski univerzi Ajdovščina

V študijskem letu 2020/2021 vam Ljudska univerza Ajdovščina, v sodelovanju s Fakulteto za Info dan 14. in 15.2.2020industrijski inženiring FINI iz Novega mesta omogoča študij na daljavo. Vabljeni na informativna dneva, ki bosta v Novem mestu, v petek, 14. 2. 2020, ob 16.00 in v soboto, 15. 2. 2020, ob 9.00. Več in prijava.
CENTER MEDGENERACIJSKEGA UČENJA


V Centru medgeneracijskega učenja v februarju mesecu potekajo sledeče brezplačne dejavnosti:

 • Aktivno druženje sosednjih vasi od 8.00 do 11.00. Pohodi potekajo vsako sredo celo leto. 

 • Joga plesa vsak ponedeljek od 9.30 do 10.30.

 • Zdravo za nas in naravo vsak torek od 8.30 do 10.00.

 • Modrost zgodbe zate in zame  srečanja Dramska skupina Mali Holivud) vsak petek od 14.00 do 15.00

 • Telovadba za možgane vsak četrtek od 9.30 do 10.30.

 • Francoščina za najmlajše vsako sredo od 16.00 do 17.00.

Več informacij
VEČGENERACIJSKI CENTER GORIŠKE - SVETLA STRAN ŽIVLJENJA


Prostor Večgeneracijskega centra Goriške je za informiranje, druženje generacij na Ljudski univerzi Ajdovščina odprt vsak ponedeljek in sredo od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure.

Različne brezplačne aktivnosti pa potekajo tudi izven navedenega časa.  Vabljeni otroci, mladina, odrasli in še posebej starejši odrasli, invalidi, tujci, brezposelni, gospodinje, zaposleni. Vabimo vas, da spremljate naše mesečne objave in si izberite aktivnosti po vašem okusu. Prijave so obvezne.

 

PRIPELJI SVOJ PAR  - počitniški delavnici za otroke in starše, stare starše

kuhanjeOtroke, stare 7 let in več, mladino, starše in stare starše vabimo, da se v paru udeležijo dveh počitniških delavnic. Lahko pa vas je tudi več …

Torek, 18. februar od 10.00 do 11.40 - TRI V VRSTO – vsak par bo izdelal model igre in ga pobarval čisto po svoji zamisli, ki se jo bomo ob zaključku delavnice skupaj igrali. Izdelek boste lahko odnesli domov.

Petek, 21. februar od 10.00 do 11.40PEČEMO MUFFINE  – vsak par bo sodeloval pri peki in okrasitvi muffinov čisto po svoji zamisli. Z izdelki se bomo skupaj posladkali.

Vsak s seboj pripelje svoj par (vnuka, prijatelja, babico, dedka, sošolca …). Za delavnice ne potrebujete ničesar drugega kot dobro voljo. Več in prijava.

 

Novo! USTVARJAJTE IN SE SPROSTITE; RISANJE S ŠTEVILKAMI

slika 1Četrtek, 27. februar od 16.30 – 17.15; Torek, 10. marec od 16.30 – 17.15

Likovno ustvarjanje oz. risanje s številkami, je preprost način ustvarjanja. Barvamo oštevilčena polja, ki so že natisnjena na platnu. Vabimo vas, da izboljšate koncentracijo, natančnost in motoriko rok, da razvijate domišljijo, ohranite spomin in aktivno mišljenje. Odkrijte svoj notranji talent, pozabite na rutino vsakdana in s svojim izdelkom okrasite stanovanje ali obdarite druge. Več in prijava.

 

 

Novo! LITERARNE USTVARJALNE DELAVNICE s Katjo

»Otrok s sončnico, Užaljena zima, Obisk, Najsvetlejša zvezda in druge zgodbe« 

Četrtki: 13. in 27. februar; 12. in 26. marec 2020, vedno od 10.00 do 11.30.drevored1

Terapije iz pravljic so namenjene odraslim. Njihov cilj je ljudem pomagati, da skozi lastno literarno izražanje najdejo odgovore na vprašanja, ki si jih zastavljajo o sebi, odnosih in svojem življenju. Na srečanjih iz sporočilne vrednosti zgodb in na podlagi poglobljenega pogovora, sledijo praktične delavnice v obliki literarnega, likovnega in glasbenega izražanja. Več in prijava.

 

 

 

EFT – SKUPINSKA TAPKANJA s Tanjo Turnšek, eno uro, dvakrat mesečno

Ponedeljki:  v času od februarja do 29. junija 2020, vedno od 18.00 do 19.00EFT-tapkanje

Skupinsko tapkanje navadno poteka tako, da tema vnaprej ni strogo določena. Tapkanje na skupini je primerno za vse starosti, tako za redne tapkalce ali popolne začetnike oz. tiste, ki metode še niso preizkusili. V skupino se lahko novi interesenti vključijo kadarkoli med letom. Pred posameznim srečanjem je za začetnike kratka uvodna priprava, zato prosimo, da pridete že ob 17.45. Ostali pa se pridružite ob 18.00.  Več in prijava.

 

UMETNIŠKO PLETENJE PRTIČKOV in PLETENJE NOGAVIC

Vsak četrtek, od 15.00 do 16.00. ankle-socks- NOGAVICE vgc 1

Brezplačno 1x tedensko druženje in ustvarjanje pletenih prtičkov iz kvačkanca (ne iz volne). Potrebno je vsaj nekaj predznanja pletenja z volno ali kvačkanja. Udeleženke spomladanskih srečanj so se dogovorile, da bodo v jeseni učenje razširile na področje pletenja nogavic. Zato vabljene vse, ki že pletete ali bi se rade naučile plesti tudi nogavice. Več in prijava.

                 

DRUGA MOŽNOST NA TRGU DELA/ SLOVENŠČINA za tujce

Zbiramo prijave – predviden pričetek četrtek, 27. februar 2020

Priseljence vabimo na učenje osnov slovenskega jezika. Spoznavali bomo navade in običaje, kulturo, zgodovino, lokalno okolje ter možnosti izobraževanja. Pohitite s prijavo, saj je število udeležencev omejeno. Več in prijava.

If you are new in our town and would like to learn the basics of Slovenian language, culture, customs, meet new people, then this is the programe for you! Join us in building bridges across cultures. Program is free of charge. Registration is compulsory.

 

 

DEMENCA V NAŠI DRUŽINI - Pogovor lahko pomaga

Sporočamo, da je skupina, ki sta jo vodili članici iz društva Spominčica, do jeseni 2020 prekinila srečanja. Vsi, ki imate v družini osebo z demenco ali bi želeli preventivno več vedeti o demenci, nas lahko kontaktirate. Več. 

 

POSTAVI SI CILJE, DOLOČI KORAKE in SPOZNAJ OVIRE

Torek, 10. februar 2020 od 14.00 do 15.00 CILJI1

Kako iz vseh želja izluščiti tiste, ki so za vas najpomembnejše in kako si postaviti lastne cilje, ki nam bodo vodilo leta 2020? VGC Goriške vabi na brezplačno praktično delavnico odrasle, ki si želijo narediti kolo ravnovesja in si zastaviti svoja prioritetna področja. Skupaj bomo določili korake za dosego ciljev in tudi ovire, ki nas zadržujejo, da nemalokrat naši najbolj željeni cilji postanejo neuresničeni. Več in prijava.   

 

Napovedujemo sledeče vsebine VGC GORIŠKE za leto 2020:

Srečanja različnih skupin za samopomoč za mlade in starejše; Programi in predavanja za krepitev starševskih kompetenc; Medkulturne, likovne, ustvarjalne, samooskrbne in druge delavnice; Učna pomoč in počitniške aktivnosti za otroke; Programi za učenje slovenskega jezika; Programi za dvig funkcionalne ali računalniške pismenosti; Programi in predavanja za preprečevanje odvisnosti mladih; Ustvarjalne in druge delavnice za otroke, mlade in druge osebe s posebnimi potrebami; Programi za invalide; Različni programi za brezposelne, znanja za večjo konkurenčnost na trgu dela

Več bo objavljeno sproti na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina pod VGC GORIŠKE.
Študijski krožki (ŠK) – bogastvo izkušenj, vir znanja


Študijski krožki so majhne skupine za brezplačno neformalno učenje, kjer se pod vodstvom mentorjev zbirajo, učijo in družijo radovedni ter s svojimi rezultati prispevajo k razvoju domačega ter širšega okolja.

V letu 2019 je na Erzelju pričel delovati študijski krožek »Starejši mlajšim«. Skupina se srečuje v prostorih stare šole na Erzelju. Vsi, ki se radi družite in želite izvedeti več o zeliščih, vrtu, peki ali izdelavi različnih izdelkov, se čim prej prijavite.

ŠK OD NITKE DO ČIPKE se ob sredah srečuje v Ajdovščini. Udeleženke klekljajo čudovite izdelke, ki jih bodo v aprilu tudi razstavile. Več bo še objavljeno. Če se jim želite pridružiti, se čimprej prijavite na . Na voljo je le še nekaj prostih mest.

ŠK SIVKA se srečuje v Podragi. Vsi, ki vas zanima svet zelišč in bi se radi vključili v ŠK, se prosimo čimprej prijavite na . Na voljo je le še nekaj prostih mest.

ŠK NA VRTU deluje v prostoru KS Goče. V januarju so izvedli druženje ter učenje ob praženem krompirju. Letos pripravljajo še marsikaj zanimivega o vrtičkanju. Več.

OBNOVI PONI deluje v prostorih KS Velike Žablje. Prvo srečanje, 15. 2. 2020, ob 16.00 na Ljudski univerzi Ajdovščina. Več.
Program za mlade


RISANJE IN TISKANJE Z NARAVNIMI BARVILI

Malce trave, kaplja pesinega soka, ščepec pepela, košček oglja, žlička paprike in madež kave - BARVANJE IN TISKANJE Z NARAVNIMI BARVILIin umetnina je gotova! Spoznavali bomo svet naravnih barvil- tistih barvil, ki tako zelo rada puščajo madeže na oblačilih. Kaj so naravna barvila, kaj so pigmenti, kako so jih uporabljali naši predniki in kako jih lahko (ponovno) uporabljamo mi - na praktičen način jih bomo spoznali in pustili, da nas očarajo. Prepričali se bomo, da so rdeče zelje, robidnice, alge, trava, zemlja in druge naravne dobrine čudovit material za barvanje, risanje, pisanje in tiskanje. Madeži dovoljeni in zaželjeni! Več.
Napovedujemo:


Usposabljanje Računovodja za manjše družbe, samostojne podjetnike in zavode

račPonedeljek, 2. marec 2020

Strokovno računovodstvo je v podjetju ključnega pomena. Čeprav že dolgo opravljate ta dela, se zakonodaja nenehno spreminja, zato svetujemo, da se oseba, ki želi pridobiti certifikat, vključi v strokovno usposabljanje s tega področja. Vključijo se lahko tudi tisti, ki želijo pridobiti navedena znanja in ne bodo opravljali izpita za pridobitev NPK.

Predviden začetek programa je ponedeljek, 2. marec 2020. Srečanja bodo potekala dvakrat tedensko (ponedeljek in sreda) po štiri šolske ure.

Več informacij in prijavnico najdete na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina.

 

Tečaj Excela

Sreda, 4. marec 2020

excelMicrosoft Excel je današnjem času široko rabljeno in pomembno orodje, ki nam omogoča izdelavo resnično mogočnih stvari ter nam lahko pomaga pri reševanju še tako zapletenih izzivov, s katerimi se srečujemo vsakodnevno. Če bi se tudi vi radi naučili excelovih trikov ste vabljeni, da se vpišete v 16- urni tečaj Excel.

Tečaj bo obsegal 5 srečanj po 3 šolske ure, potekal pa bo ob sredah od 16.00 do 18.15. Predviden pričetek tečaja je 4. marec 2020. Tečaj bo potekal na Ljudski univerzi Ajdovščina v sodobno opremljeni računalniški učilnici.

Več o tečaju in prijavnico najdete tukaj.

 

50-urni tečaj računalništva za mlade prevzemnike kmetij

Sreda, 11. marec 2020

Na Ljudski univerzi Ajdovščina smo razvili nov izobraževalni program. tečaji za prevzemnikeNamenjen je mladim prevzemnikom kmetij, ki si želijo pridobiti vsa potrebna znanja s področja digitalne tehnologije in računalniške pismenosti ter zadostiti zakonskim zahtevam za prevzem kmetije. Več. 

 

 

 

 

Nadaljevalni tečaj digitalne fotografije

Četrtek, 12. marec 2020

fotoVas že od nekdaj zanima fotografiranje in se želite v tem izpopolniti? Če je Vaš odgovor DA, potem ste vabljeni, da se vpišete v 20-urni nadaljevalni tečaj digitalne fotografije.

Tečaj bo obsegal 7 srečanj po 3 šolske ure, potekal pa bo ob četrtkih, od 17.00 do 20.15. Predviden pričetek tečaja je 12. marec 2020.

Več o tečaju in prijavnico najdete tukaj.
Ne spreglejte:


Nova sezona vrtičkanja ob degustaciji praženega krompirja

Učimo, povezujemo in krepimo starejše, priseljence ter njihove bližnje

Teden pisanja z roko 2020
Za učenje ni nikoli prepozno. Dobimo se na Ljudski univerzi Ajdovščina.


Izobraževanje odraslih je vrednota, saj številne težave lažje rešimo z novim znanjem in POKIizkušnjami ter krepimo socialne vezi v skupnosti. Vključite se v vseživljenjsko učenje na Ljudski univerzi Ajdovščina, ki ponuja znanja, posebne možnosti, cilje in metode izobraževanja mlajšim in starejšim odraslim, še posebej manj izobraženim, brezposelnim, zaposlenim, podeželskemu prebivalstvu ter drugim ciljnim skupinam. Vsak dan smo vam na voljo za informacije ali nasvete. Najdete jih tudi na naši spletni strani in Facebooku.

Če vas naše novice ne zanimajo oziroma iz drugih razlogov ne želite prejemati naših obvestil, se lahko kadar koli odjavite tako, da nam pošljete e-pismo z vsebino "preklic mesečnega napovednika" na e-naslov .


Pridržujemo si pravico do spremembe programa.