Težave s prikazom? Kliknite za ogled v brskalnikuNAPOVEDNIK MAREC
PUM-O


Iščeš zaposlitev? Ti v šoli ne gre, tako kot si želiš? Potrebuješ učno pomoč ? Želiš na drugačno poklicno pot ali delo? Če je tvoj odgovor DA, potem se nam pridruži v PUM-O Ajdovščina, ki deluje na Ljudski univerzi Ajdovščina.

KAJ DELAMO?

Skupaj s tabo iščemo možnosti in priložnosti:

 • Za razvoj tvoje poklicne identitete (iskanje zaposlitve, razvoj kompetenc, povezovanje z delodajalci),
 • Za zaključek ali nadaljevanje šolanja (učna pomoč).
 • Razvijamo samoiniciativnost in podjetnost.
 • Kreativno preživljamo prosti čas.

ZA KOGA?

Za vse vas mlade med 15. in 26. letom starosti, ki:

 • iščete zaposlitev,
 • potrebujete učno pomoč,
 • bi radi zavili na drugačno poklicno pot ali dokončali šolo,
 • imate status brezposelne osebe ali status iskalca prve zaposlitve,
 • niste vključeni v izobraževanje in niste zaposleni.

 

 Vsak udeleženec prejme:

 • povrnjene potne stroške (0,13 EUR/km)
 • dodatek za aktivnost (1,10 oziroma 0,70 EUR/uro)

 

PROGRAM JE BREZPLAČEN!

Več o programu si lahko prebereš na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina.

Prijave in informacije: 051 419 119 ali nam piši na pum-o@lu-ajdovscina.si

PUMO

 
V marcu za vas pripravljamo:


Ulovite zadnji trenutek za vpis:

Usposabljanje Računovodja za manjše družbe, samostojne podjetnike in zavode

Strokovno računovodstvo je v podjetju ključnega pomena. Čeprav že dolgo opravljate ta dela, računovodja LU Ajdovščinase zakonodaja nenehno spreminja in zato svetujemo, da se oseba, ki želi pridobiti certifikat vključi v strokovno usposabljanje s tega področja. Vključijo se lahko tudi tisti, ki želijo pridobiti navedena znanja in ne bodo opravljali izpita za pridobitev NPK.

Predviden začetek programa je sreda, 4. marec 2020. Srečanja bodo potekala dvakrat tedensko (ponedeljek in sreda) po štiri šolske ure.

Več informacij in prijava

 

Tečaj Excel

Microsoft Excel je današnjem času široko rabljeno in pomembno orodje, ki nam omogočaexcel izdelavo resnično mogočnih stvari ter nam lahko pomaga pri reševanju še tako zapletenih izzivov, s katerimi se srečujemo vsakodnevno. Če bi se tudi vi radi naučili excelovih trikov ste vabljeni, da se vpišete v 16- urni tečaj Excel.

Tečaj bo obsegal 5 srečanj po 3 šolske ure, potekal pa bo ob sredah od 16.00 do 18.15. Predviden pričetek tečaja je 11. marec 2020. Tečaj bo potekal na Ljudski univerzi Ajdovščina v sodobno opremljeni računalniški učilnici.

Prijave zbiramo do petka, 6. marca 2020. Pohitite, saj je število prostih mest omejeno.

Več informacij in prijava

 

Nadaljevalni tečaj digitalne fotografije

Vas že od nekdaj zanima fotografiranje in se želite v tem izpopolniti? Če je Vaš odgovor DA,foto potem ste vabljeni, da se vpišete v 20-urni nadaljevalni tečaj digitalne fotografije.

Tečaj bo obsegal 7 srečanj po 3 šolske ure, potekal pa bo ob četrtkih, od 17.00 do 20.15. Predviden pričetek tečaja je 12. marec 2020.

Prijave zbiramo do petka, 6. marca 2020. Pohitite, saj je število prostih mest omejeno.

Več informacij in prijava

 

30-urni tečaj italijanskega jezika

Tečaji italijanščine potekajo po programu, ki temelji na komunikaciji in konverzaciji, saj je za30-urni tečaj italijanščine lu ajdovščinavečino ljudi raba jezika v pogovoru najbolj uporaben, hkrati pa tudi najtežji vidik jezika. Skozi igro vlog in aktivno rabo jezika tečajniki pridobijo praktične izkušnje in samozavest pri nastopanju v tujem jeziku. K slednji pripomore tudi bogat besedni zaklad, ki ga tečajniki pridobijo s širokim naborom vsebin, ki zajemajo aktualne družbene teme, kulturo, naravo, okolje itd.. Vsebine so prilagojene stopnji tečaja in predznanju skupin.

Tečaj poteka 1 krat tedensko po dve uri. Predviden začetek tečaja je v ponedeljek, 16. marca 2020 ob 19.00 uri.

Več informacij in prijava

 

50-urni tečaj računalništva za mlade prevzemnike

Ste mladi prevzemnik kmetije? Bi radi pridobili potrebna znanja, ki vam bodo omogočilatečaji za prevzemnike izzive prihodnosti spremeniti v prednosti in zgrabiti priložnosti?

Na Ljudski univerzi Ajdovščina smo razvili nov program, ki ga bomo začeli izvajati 11. marca 2020. Namenjen je mladim prevzemnikom kmetij, ki si želijo pridobiti vsa potrebna znanja s področja digitalne tehnologije in računalniške pismenosti.

KDAJ?

Tečaj bo obsegal 12 srečanj po 4 šolske ure, potekal pa bo ob sredah od 16.30 do 20.15. Predviden pričetek tečaja je 11. marec 2020. Tečaj bo potekal na Ljudski univerzi Ajdovščina v sodobno opremljeni računalniški učilnici.

Prijave zbiramo do petka, 6. marca 2020. Pohitite, saj je število prostih mest omejeno.

Več informacij in prijave

 

Zmagati, ko se to zdi nemogoče - Uroš Macerl, predsednik društva EKO KROG

ČETRTEK, 19. marca 2020, ob 18. uri – dvorana Ljudske univerze Ajdovščina

Posameznik v okoljskih bitkah nima možnosti. Edino, kar lahko pripelje do zmage, je združevanje znanja in energije ljudi, ki jim ni vseeno za vode, zrak, naravo in prihodnost naših ljudi. Društvo in Uroš Macerl sta za svoja prizadevanja prejela eno najpomembnejših svetovnih priznanj na področju varstva okolja in narave, mednarodno Goldmanovo okoljsko priznanje za Evropo leta 2017.

Prijave za predavanje niso potrebne – v kolikor pa pride do sprememb, spremljajte objave na spletni strani. Več

 

Študij na daljavo

Sodoben študij strojništva z izpiti na Ljudski univerzi Ajdovščina

V študijskem letu 2020/2021 vam Ljudska univerza Ajdovščina, v sodelovanju s Fakulteto zaFINI LOGOTIP industrijski inženiring FINI iz Novega mesta omogoča študij na daljavo. 

Več in prijava

 
Center medgeneracijskega učenja


V Centru medgeneracijskega učenja v marcu mesecu potekajo sledeče brezplačne dejavnosti:banners-cmu

Aktivno druženje sosednjih vasi od 8.00 do 11.00. Pohodi potekajo vsako sredo celo leto.

Joga plesa vsak ponedeljek od 9.30 do 10.30.

Zdravo za nas in naravo vsak torek od 8.30 do 10.00.

Modrost zgodbe zate in zame  srečanja Dramska skupina Mali Holivud) vsak petek od 14.00 do 15.00

Telovadba za možgane vsak četrtek od 9.30 do 10.30.

Francoščina za najmlajše vsako sredo od 16.00 do 17.00.

Več informacij najdete tukaj.
Večgeneracijski center goriške - svetla stran življenja


Prostor Večgeneracijskega centra Goriške je za informiranje, druženje generacij na Ljudski  11_logo VGC goriske-01 ROK_26012017univerzi Ajdovščina odprt vsak ponedeljek in sredo od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure.

Različne brezplačne aktivnosti pa potekajo tudi izven navedenega časa.  Vabljeni otroci, mladina, odrasli in še posebej starejši odrasli, invalidi, tujci, brezposelni, gospodinje, zaposleni. Vabimo vas, da spremljate naše mesečne objave in si izberite aktivnosti po vašem okusu. Prijave so obvezne.

 

Novo! USTVARJAJTE IN SE SPROSTITE; RISANJE S ŠTEVILKAMI

slika 1Torek, 10. marec od 16.30 do 17.15

Likovno ustvarjanje oz. risanje s številkami, je preprost način ustvarjanja. Barvamo oštevilčena polja, ki so že natisnjena na platnu. Vabimo vas, da izboljšate koncentracijo, natančnost in motoriko rok, da razvijate domišljijo, ohranite spomin in aktivno mišljenje. Odkrijte svoj notranji talent, pozabite na rutino vsakdana in s svojim izdelkom okrasite stanovanje ali obdarite druge. Več in prijava.

 

Novo! LITERARNE USTVARJALNE DELAVNICE s Katjo

»Otrok s sončnico, Užaljena zima, Obisk, Najsvetlejša zvezda in druge zgodbe« 

Četrtki: 12. in 26. marec 2020, vedno od 10.00 do 11.30.drevored1

Terapije iz pravljic so namenjene odraslim. Njihov cilj je ljudem pomagati, da skozi lastno literarno izražanje najdejo odgovore na vprašanja, ki si jih zastavljajo o sebi, odnosih in svojem življenju. Na srečanjih iz sporočilne vrednosti zgodb in na podlagi poglobljenega pogovora, sledijo praktične delavnice v obliki literarnega, likovnega in glasbenega izražanja. Več in prijava.

 

 

 

EFT – SKUPINSKA TAPKANJA s Tanjo Turnšek, eno uro, dvakrat mesečno

Ponedeljki:  v času od februarja do 29. junija 2020, vedno od 18.00 do 19.00 EFT-tapkanje

Skupinsko tapkanje navadno poteka tako, da tema vnaprej ni strogo določena. Tapkanje na skupini je primerno za vse starosti, tako za redne tapkalce ali popolne začetnike oz. tiste, ki metode še niso preizkusili. V skupino se lahko novi interesenti vključijo kadarkoli med letom. Pred posameznim srečanjem je za začetnike kratka uvodna priprava, zato prosimo, da pridete že ob 17.45. Ostali pa se pridružite ob 18.00.  Več in prijava.

 

UMETNIŠKO PLETENJE PRTIČKOV in PLETENJE NOGAVIC

Vsak četrtek, od 15.00 do 16.00. ankle-socks- NOGAVICE vgc 1

Brezplačno 1x tedensko druženje in ustvarjanje pletenih prtičkov iz kvačkanca (ne iz volne). Potrebno je vsaj nekaj predznanja pletenja z volno ali kvačkanja. Udeleženke spomladanskih srečanj so se dogovorile, da bodo v jeseni učenje razširile na področje pletenja nogavic. Zato vabljene vse, ki že pletete ali bi se rade naučile plesti tudi nogavice. Več in prijava.

                 

DRUGA MOŽNOST NA TRGU DELA/ SLOVENŠČINA za tujce

Zbiramo prijave – predviden pričetek sreda, 25. marec 2020

Priseljence vabimo na učenje osnov slovenskega jezika. Spoznavali bomo navade in običaje, kulturo, zgodovino, lokalno okolje ter možnosti izobraževanja. Pohitite s prijavo, saj je število udeležencev omejeno. Več in prijava.

If you are new in our town and would like to learn the basics of Slovenian language, culture, customs, meet new people, then this is the programe for you! Join us in building bridges across cultures. Program is free of charge. Registration is compulsory.

 

DEMENCA V NAŠI DRUŽINI - Pogovor lahko pomaga

Sporočamo, da je skupina, ki sta jo vodili članici iz društva Spominčica, do jeseni 2020 prekinila srečanja. Vsi, ki imate v družini osebo z demenco ali bi želeli preventivno več vedeti o demenci, nas lahko kontaktirate. Več. 

 

Napovedujemo sledeče vsebine VGC GORIŠKE za leto 2020:

Srečanja različnih skupin za samopomoč za mlade in starejše; Programi in predavanja za krepitev starševskih kompetenc; Medkulturne, likovne, ustvarjalne, samooskrbne in druge delavnice; Učna pomoč in počitniške aktivnosti za otroke; Programi za učenje slovenskega jezika; Programi za dvig funkcionalne ali računalniške pismenosti; Programi in predavanja za preprečevanje odvisnosti mladih; Ustvarjalne in druge delavnice za otroke, mlade in druge osebe s posebnimi potrebami; Programi za invalide; Različni programi za brezposelne, znanja za večjo konkurenčnost na trgu dela.

Več bo objavljeno sproti na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina pod VGC GORIŠKE.
Računalniške urice


Računalniške urice potekajo vsak petek od 14.00 do 15.30 v računalniški učilnici. Vsak mesec RAČUNALNIŠKE URICE LU Ajdovščinase obravnava drugačna tema. Marec bo namenjen:

 • 6. marec (OSNOVE INTERNETA)

 • 13. marec (UPORABA SPLETNEGA BRSKALNIKA)

 • 20. marec (ELEKTRONSKA POŠTA)

 • 27. marec (UPORABA ELEKTRONSKE POŠTE)

Prijave in informacije na 05 366 47 50, 041 437 785 ali
Središče za samostojno učenje


Središče za samostojno učenje je prijetno opremljen prostor, kjer lahko preživite zanimive urice pri bogatitvi svojega znanja. 

office-1209640_960_720

V središču se lahko učite, pišete seminarske naloge, uporabljate računalnike, različno gradivo in učno tehnologijo za samostojno učenje ter poslušate glasbo. Mlajši obiskovalci pa lahko uživajo v svetu virtualnih pravljic. Pri uporabi učnih pripomočkov vam bodo pomagali mentorji in svetovalci.

Središče za samostojno učenje je namenjeno vsem, ne glede na znanje in starost, nudi možnost srečevanja različnih skupin ljudi, izmenjave informacij in izkušenj.

Odprt je vsak delavnik, od 8. do 16. ure, za dodatne informacije lahko pokličete na 05/ 366 47 50, 041 437 785 ali pišete na info@lu-ajdovscina.si.
Informiranje in svetovanje


Na Ljudski univerzi Ajdovščina različne ciljne skupine informiramo:PBF_4729 - Kopija o možnostih nadaljnjega izobraževanja, usposabljanja za poklic in strokovnega izpopolnjevanja, o pridobitvah različnih kvalifikacij, izobraževanja za prosti čas in osebno rast itd.

Svetujemo pri: odkrivanju poklicnih in osebnih interesov v zvezi z izobraževanjem ali usposabljanjem, odločanju za izbiro primernega izobraževanja, glede različnih oblik pomoči in podpore pri izobraževanju, glede možnosti zaposlovanja in še mnogo drugega.

Brezplačno informiramo in svetujemo zaposlenim v sklopu projekta Svetovanje zaposlenim na Goriškem 2016 – 2022  ter ostalim ciljnim skupinam (starejši in mlajši brezposelni, dolgotrajno brezposelni, invalidi, migranti, upokojenci, mlajši odrasli, ki so zgodaj opustili šolanje itd.) v projektu Informiranje in svetovanje v izobraževanju odraslih ISIO.

Svetovanje poteka osebno, po telefonu 05 366 47 52 ali elektronski pošti 

Več si lahko preberete na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina.
Študijski krožki (ŠK) – bogastvo izkušenj, vir znanja


Študijski krožki so majhne skupine za brezplačno neformalno učenje, kjer se pod vodstvom študijski krožki logomentorjev zbirajo, učijo in družijo radovedni ter s svojimi rezultati prispevajo k razvoju domačega ter širšega okolja.

V letu 2019 je na  Erzelju pričel delovati študijski krožek »Starejši mlajšim«. Skupina se srečuje v prostorih stare šole na Erzelju. Vabijo vas na zanimive dogodke: 5. marca na predavanje o prehojeni poti CAMINO, kasneje pa na stojnico z nagradno igro (na tradicionalnem pohodu), na skupno sajenje zelišč in v maju na zeliščarsko ekskurzijo. Sobote: 8. marec, 18. april in 23. maj 2020. Vabljeni vsi, ki se radi družite in želite izvedeti več o zeliščih, vrtu, peki ali izdelavi različnih izdelkov. Informacije in prijave.

ŠK NA VRTU deluje v prostoru KS Goče. V januarju so izvedli druženje ter učenje ob praženem krompirju, v februarju učenje o sortah vrtnin in poljščin. V sredo, 11. marca bo tema VISOKE GREDE. Več na 

ŠK SIVKA se srečuje v Podragi. Vsi, ki vas zanima svet zelišč in bi se radi vključili v ŠK, se prosimo čimprej prijavite na . Na voljo je le še nekaj prostih mest.

ŠK OD NITKE DO ČIPKE se ob sredah srečuje v Ajdovščini. Udeleženke klekljajo čudovite izdelke, ki jih bodo v aprilu tudi razstavile. Več bo še objavljeno. Če se jim želite pridružiti na zadnjih srečanjih, se čimprej prijavite na .

ŠK OBNOVI PONI deluje v prostorih KS Velike Žablje. Udeleženci se srečujejo enkrat tedensko in skupaj obnavljajo kolesa. Zaključno junijsko srečanje bo namenjeno skupinskemu vzponu na Vrtovče, preko legendarnih Žabeljskih rajd. O dogodku vas bomo pravočasno obvestili.  
Teden vseživljenjskega učenja in Parada učenja 2020


Ljudska univerza Ajdovščina tudi v letu 2020 prevzema vlogo območnega koordinatorja Tedna teden vseživljenjskega učenja 2020vseživljenjskega učenja 2020. Teden vseživljenjskega učenja 2020 bo letos odvijal med 8. 5. 2020 do 19. 5. 2020,  v razširjenem terminu pa vse do 14. 6. 2020. Osrednji dogodek TVU- ja 2020 bo Parada učenja, ki bo potekal v sredo, 20. maja 2020.

O izvedbi ter poteku programa letošnjega Tedna vseživljenjskega učenja se bomo natančno pogovorili na sestanku, zato vas vabimo, da se sestanka udeležite v torek, 10. marca 2020 ob 13. uri v prostorih Ljudske univerze Ajdovščina (Stritarjeva ulica 1a, 1. nadstropje, Velika učilnica).

Za vse dodatne informacije in prijavo na sestanek nas lahko pokličite na telefonsko številko 041 437 785 ali pa nam pišete na elektronski naslov .

Več informacij pa najdete tudi na naši facebook strani: Teden vseživljenjskega učenja 2020
Iščemo prostovoljce


TORKI: 17., 24. in 31. marec 2020, Ljudska univerza Ajdovščina

Prostovoljstvo je priložnost za nove izkušnje in širjenje socialne mreže. Na Ljudski univerzi prostovoljec ljudska univerza ajdovščinaAjdovščina vam nudimo možnost prostovoljnega dela v programih in projektih:

 • Večgeneracijski center (VGC) Goriške, 
 • Projektno učenje mlajših odraslih (PUM-O),
 • Teden vseživljenjskega učenja (TVU) in Incastra – Dan ajdovske industrije in podjetništva.

Še posebej vabimo tiste, ki želite pomagati tujcem/priseljencem pri ponavljanju, utrjevanju znanj slovenščine, ki so jih pridobili na tečajih,

Lahko gre samo za sproščen pogovor, poslušanje na vnaprej določene teme. Ne pričakujemo, da boste slovenščino učili kot to zna usposobljen učitelj. Nudimo vam začetno uvajanje in sprotno pomoč, svetovanje pri vašem delu.

Več in prijave  
Ne spreglejte:

Za učenje ni nikoli prepozno. Dobimo se na Ljudski univerzi Ajdovščina.


Izobraževanje odraslih je vrednota, saj številne težave lažje rešimo z novim znanjem in POKIizkušnjami ter krepimo socialne vezi v skupnosti. Vključite se v vseživljenjsko učenje na Ljudski univerzi Ajdovščina, ki ponuja znanja, posebne možnosti, cilje in metode izobraževanja mlajšim in starejšim odraslim, še posebej manj izobraženim, brezposelnim, zaposlenim, podeželskemu prebivalstvu ter drugim ciljnim skupinam. Vsak dan smo vam na voljo za informacije ali nasvete. Najdete jih tudi na naši spletni strani in Facebooku.

Če vas naše novice ne zanimajo oziroma iz drugih razlogov ne želite prejemati naših obvestil, se lahko kadar koli odjavite tako, da nam pošljete e-pismo z vsebino "preklic mesečnega napovednika" na e-naslov .


Pridržujemo si pravico do spremembe programa.