CMU- Center medgeneracijskega učenja

Spodbujamo medgeneracijsko sodelovanje in sožitje med generacijami. Ustvarjamo priložnosti za izmenjavo izkušenj in znanj, druženje in aktivno preživetje prostega časa.

 

                                                                                                        banners-cmu

 

V Centru medgeneracijskega učenja spodbujamo medgeneracijsko sodelovanje in sožitje med generacijami. Ustvarjamo priložnosti za izmenjavo izkušenj in znanj, druženje in aktivno preživetje prostega časa. Povezati si želimo čim več pozitivnih ljudi, ki bi popestrili dejavnost centra s svojimi izkušnjami, druženjem in iskrivostjo. Naša želja je, da bi se začeli ljudje vseh generacij med seboj povezovati, zato smo organizirali delavnice, ki omogočajo medgeneracijsko druženje, učenje ter aktivno preživetje prostega časa. Programi delavnic tako predstavljajo skrbno načrtovane, vsebinsko pestre dejavnosti, ki vključujejo ustvarjalne, gibalne, učne, kulturne in družabne delavnice za vse generacije. Pridružite se nam lahko na različnih lokacijah in se tako odločite za katero izmed dejavnosti, ki vam jih v šolskem letu 2017/2018 ponujamo. Za vas pripravljamo tudi novosti. 

 

Program v šolskem letu 2017/2018

KRIŽANKE

VSAK PETEK -  Družabni večer v reševanju križank ter drugih miselnih in družabnih iger (šah, dama, scrabble, activity, karte ipd.).

Družabni večer je namenjen vsem generacijam, saj križanke ter miselne in družabne igre urijo naš spomin ter bogatijo naš besedni zaklad. Srečanja potekajo ob petkih od 18.00 do 20.00 na Ljudski univerzi Ajdovščina. aktivno druženje

OB SREDAH - Aktivno druženje sosednjih vasi

Udeleženci se dobimo vsako sredo zjutraj ob 8.00, na prej dogovorjeni lokaciji ter se skupaj odpravimo na daljši sprehod po lepotah Vipavske doline. Pohodi odpadejo le v primeru izjemno slabega vremena. angleščina za popotnike

VSAK PONEDELJEK- Angleščina za popotnike - brezplačen tečaj.

Tečaj poteka enkrat tedensko v prostorih KS v Črničah. Na tečaju se obravnava uporabno besedišče sporazumevanja v vsakdanjih situacijah. Prvo srečanje bo potekalo v ponedeljek, 6. novembra 2017, od 18.00 do 20.00 v Črničah.


modrost zgodbe

VSAK TOREK: Modrost zgodbe zate in zame

Vabljeni, da se pridružite dramski skupini MALI HOLIVUD, ki deluje v sklopu dejavnosti Modrost zgodbe zate in zame. Tudi v šolskem letu 2017/2018 pripravljamo novo dramsko igro. Zainteresirani se nam lahko pridružite vsak torek od 13.00 do 14.00.

 

ScreenHunter_496 Sep. 08 19.16

VSAKO SREDO: Italijanščina za popotnike- Brezplačen tečaj

Tečaj poteka enkrat tedensko v prostorih KS v Skriljah. Tečaj bo potekal vsako sredo od 17.00 do 19.15, v Skriljah. PROSTIH MEST NI VEČ. 


NOVOSTI V ŠOLSKEM LETU 2017/2018

Za Vas pripravljamo v novem šolskem letu novosti, na katere se lahko prijavite.


FROM THE FIELDS TO A PLATE

VSAK TOREK: Vadba za hrbtenico in ravnotežje

Ravnotežje igra pomembno vlogo pri našem gibanju. Z leti začne ta sposobnost pri večini ljudi pešati. Za ravnotežje lahko poskrbimo tako, da ostanemo telesno aktivni. S pravimi vajami pa lahko okrepimo tudi hrbtne in trebušne mišice ter razgibamo sklepe hrbtenice in okončin. Tečaj bo v primeru zadostnih prijav potekal enkrat tedensko, vsak torek med 17.00 in 18.00 uro, v  Domu krajanov Dobravlje. PROSTIH MEST NI VEČ. 

FROM THE FIELDS TO A PLATE (2)

VSAK TOREK: Moji koraki v svet šivanja- s šivalnim strojem

Bi radi sami skrajšali predolge hlače, popravili vam zelo priljubljeno majico, ki pa je žal postala nekoliko preohlapna? Program je namenjen vsem, ki bi želeli pridobiti osnovna znanja in veščine pri uporabi šivalnega stroja pri manjših popravilih oblačil.

Naučili se boste:

  • kako kreativno uporabljati svoj šivalni stroj
  • kako podaljšati/skrajšati hlače, krilo ali rokave
  • kako razširiti/zožati hlače ali krilo
  • kako zakrpati luknjo na oblačilu in nenazadnje ...
  • kako uživati v delu in se veseliti nad izdelkih izpod lastnih rok.

Če imate doma prenosni šivalni stroj je zaželeno, da ga prinesete s seboj, saj je zelo priporočljivo, da delate prav na njem. Dejavnost  poteka enkrat tedensko ob torkih od 17.30 do 18.30 v prostorih Ljudske univerze Ajdovščina. 


FROM THE FIELDS TO A PLATE (4)

VSAKO SREDO: UKULELA glasbene urice

Ukulela je v svetu vse bolj priljubljen 4 - strunski instrument. Zaradi enostavnosti igranja, praktičnosti in relativno nizke cene instrumenta ga igra vedno več ljudi. Pridružite se jim tudi vi. Brezplačni program je primeren za začetnike, ki bi želeli osvojili osnovno tehniko igranja na ukulelo.

 Udeležba je brezplačna. Če že imate inštrument, je zaželeno, da ga prinesete s seboj, sicer pa se boste o možnostih nakupa instrumenta lahko pogovorili z mentorico na prvem srečanju skupine. 

Dejavnost bo potekala vsako sredo med 18.00 – 19.00 uro. Prvo srečanje bo v sredo, 25. oktobra 2017 v prostorih Ljudske univerze Ajdovščina.  

 

 

*Udeležba na vseh aktivnosti je na lastno odgovornost.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Za vse dogodke je udeležba brezplačna ter primerna za vse generacije, zato prisrčno vabljeni vsi, ki želite svoj prosti čas izkoristiti v družbi! Več informacij na 05 366 47 50, 041 437 785 ali na ksenja.sulic@lu-ajdovscina.si

 

Program je sofinanciran s strani Občine Ajdovščina.ob-ajd-logo

 

 

Utrinki preteklih srečanj: