CMU- Center medgeneracijskega učenja

Spodbujamo medgeneracijsko sodelovanje in sožitje med generacijami. Ustvarjamo priložnosti za izmenjavo izkušenj in znanj, druženje in aktivno preživetje prostega časa.

 

                                                                                                        banners-cmu

 

V Centru medgeneracijskega učenja spodbujamo medgeneracijsko sodelovanje in sožitje med generacijami. Ustvarjamo priložnosti za izmenjavo izkušenj in znanj, druženje in aktivno preživetje prostega časa. Povezati si želimo čim več pozitivnih ljudi, ki bi popestrili dejavnost centra s svojimi izkušnjami, druženjem in iskrivostjo. Naša želja je, da bi se začeli ljudje vseh generacij med seboj povezovati, zato smo organizirali delavnice, ki omogočajo medgeneracijsko druženje, učenje ter aktivno preživetje prostega časa. Programi delavnic tako predstavljajo skrbno načrtovane, vsebinsko pestre dejavnosti, ki vključujejo ustvarjalne, gibalne, učne, kulturne in družabne delavnice za vse generacije. Pridružite se nam lahko na različnih lokacijah in se tako odločite za katero izmed dejavnosti, ki vam jih v šolskem letu 2018/2019 ponujamo. Za vas pripravljamo tudi novosti. 

Informacije in prijave za nove udeležence: tel. 041 437 785 ali na marija.sodja@lu-ajdovscina.si

Program v šolskem letu 2018/2019

KRIŽANKE

VSAK PETEK -  Družabni večer v reševanju križank ter drugih miselnih in družabnih iger (šah, dama, scrabble, activity, karte ipd.).

Družabni večer je namenjen vsem generacijam, saj križanke ter miselne in družabne igre urijo naš spomin ter bogatijo naš besedni zaklad. Srečanja potekajo ob petkih od 18.00 do 20.00 na Ljudski univerzi Ajdovščina. 

aktivno druženje

OB SREDAH - Aktivno druženje sosednjih vasi

Udeleženci se dobimo vsako sredo zjutraj ob 8.00, na prej dogovorjeni lokaciji ter se skupaj odpravimo na daljši sprehod po lepotah Vipavske doline. Pohodi odpadejo le v primeru izjemno slabega vremena. 

modrost zgodbe

VSAK TOREK: Modrost zgodbe zate in zame

Vabljeni, da se pridružite dramski skupini MALI HOLIVUD, ki deluje v sklopu dejavnosti Modrost zgodbe zate in zame. Tudi v šolskem letu 2017/2018 pripravljamo novo dramsko igro. Zainteresirani se nam lahko pridružite vsak torek od 14.30 do 15.30.

kolaž blagor ženskam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VSAK ČETRTEK: Skupina blagor ženskam

Ženske vseh generacij ste srčno vabljene na potovanje k sebi. Sledile bomo knjigam »Blagor Ženskam« in »Vera vase« profesorice Alenke Rebula. Povezovanje in učenje dialoga je najmočnejša sila, ki jo ženske premoremo. Učile se bomo ujeti čudež trenutka in prepoznati svoje pristne želje, kar prinese boljše počutje. Govorile bomo o svojem telesu in čustvih, predelale težka čustva in iskale v sebi svetle in tople občutke. Posvetile se bomo odnosom z bližnjimi in materialni blaginji. Razvijale bomo samozavest in zadovoljstvo z življenjem.
Vsebina srečanja: Pogovor in razmišljanje na določeno temo, delale bomo vaje po metodi »Na svoji zemlji« in zaključile srečanje s sprostitveno meditacijo. Če boste želele kaj zapisati, prinesite s seboj zvezek A4 in pisalo. Za vse ostalo bomo poskrbeli pri nas.
Dejavnost bo potekala vsak četrtek med 18.00 – 19.00 uro v Skriljah. Prvo srečanje bo v četrtek, 4. oktobra 2018 v prostorih KS Skrilje (OŠ Skrilje).  

umovadba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VSAK TOREK: UMOVADBA

Vabljeni na program, kjer bomo z zanimivimi ugankami in miselnimi orehi trenirali in krepili delovanje možganov. Namen je, da ohranimo možgane bistre v zrelih letih. Program je namenjen starejšim od 50 let, bomo pa veseli tudi mlajših udeležencev. To je aktivna pomoč za zdravo staranje.
Posebna oprema ni potrebna. Za pisala, papir in ostale pripomočke bomo poskrbeli pri nas. S seboj lahko prinesete kakšno uganko, izziv, sestavljanko, zavozlano  vprašanje ali kaj drugega za možgansko telovadbo.
Dejavnost bo potekala vsak torek med 9.30 – 10.30 uro. Prvo srečanje bo v torek, 2. oktobra 2018 v prostorih Ljudske univerze Ajdovščina.  

 

 

 

*Udeležba na vseh aktivnosti je na lastno odgovornost.

 

Za vse dogodke je udeležba brezplačna ter primerna za vse generacije, zato prisrčno vabljeni vsi, ki želite svoj prosti čas izkoristiti v družbi! Več informacij na 05 366 47 50, 041 437 785 ali na marija.sodja@lu-ajdovscina.si

 

Program je sofinanciran s strani Občine Ajdovščina.

ob-ajd-logo

 

 

Utrinki preteklih srečanj: