Teoretične vsebine in praktična učna delavnica na temo sušenja marelic

Petek, 6 julij 2018 in torek, 10. julij 2018 v Učnem centru Brje.

aaaaaaaaaaaaaa

 

Sušenje je najstarejši način konzerviranja sadja. S sušenjem odvzemamo sadju vodo, nekaj vitaminov, ostanejo pa rudninske snovi in sladkor. Zaradi odsotnosti vode, je onemogočen razvoj mikroorganizmov, ki bi lahko povzročili gnitje sadja.

Če ste ljubitelji suhega sadja in bi se radi naučili postopkov sušenja različnih vrst sadja, ki dozorijo v poletnih mesecih vas vabimo, da se nam v petek, 6. julija 2018, od 17.00 do 19.00 pridružite v Učnem centru Brje, kjer bo potekala delavnica izdelave sušenja marelic v suši.

V torek, 10. julija 2018, pa bomo v drugem delu delavnice od 17.00 do 19.00 posušeno sadje poskusili in se pogovorili o postopkih sušenja.

Delavnico bo vodila Vera Kodrič, pratik z bogatimi izkušnjami s sušenjem različnega sadja.

Prijavite se lahko preko spletnega obrazca.  Za več informacij pokličite na 05 366 47 53, 041 437 785 ali pišite na ksenja.sulic@lu.ajdovscina.si