Brezplačno predavanje: Vse o sladkem pelinu

V petek, 1. februarja 2019, ob 16. uri v dvorani Ljudske univerze Ajdovščina.

EDGAR PRŠO (00000002)

Študijski krožek ZELIŠČNA MAVRICA  vas vabi na brezplačno predavanje in srečanje udeležencev študijskih krožkov Ljudske univerze Ajdovščina.

Kdaj: 

  • V petek, 1. februarja 2019, ob 16.00.

Kje: 

  • V dvorani na Ljudski univerzi Ajdovščina (pritličje).

Sladki pelin (Artemisia annula L.) spada v veliko družino pelinov. Raste kot enoletni grm, ki zraste v višino tudi več kot dva metra. Cvetovi so podobni navadnemu pelinu in sladko dišijo – od tu tudi ime. Sladki pelin ni sladek, čeravno ima tako ime.

Predavatelj: zeliščar Edgar Pršo iz Zagorja ob Savi, ki bo na srečanje prinesel tudi svoje izdelke.  

»Najprej sem v roke dobil milo z vonjem sladkega pelina, potem pa pri gospodu iz Istre vrečko čaja in seme za prvi nasad. Obstajajo zapisi, ki pričajo o dvatisočletni uporabi v kitajskem tradicionalnem zdravilstvu. Zaradi intenzivnega vonja in grenčin je sladki pelin uporaben tudi v kulinariki. Ima izreden vonj,« pripoveduje zeliščar Edgar Pršo.

                                                        

Prijava ni potrebna. Vstop prost.

V primeru, da bo predavanje morda zaradi višje sile odpadlo, bo obvestilo objavljeno na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina. Prosimo, spremljajte www.lu-ajdovscina.si.

S telefonsko informativno prijavo  potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanja pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom.