Moja/tvoja odločitev in življenje v novem domu

VGC Goriške vas vabi na brezplačno informiranje, pogovore s socialno delavko in uporabniki storitev Zavoda Pristan iz Vipave.

Vidimo se 2. in 9. aprila 2019, od 17.00 do 18.00.

old-people-couple-together-connected

»Kaj lahko naredim zase, za starše, stare starše, sorodnike danes, da bom/o kakovostno preživljali starost?« Večgeneracijski center Goriške vas vabi na brezplačno informiranje, pogovor ter druženje s socialno delavko in uporabniki Zavoda Pristan iz Vipave.

Kdaj: Vidimo se 2. in 9. april 2019, od 17.00 do 18.00

Kje: VGC GORIŠKE, drugo nadstropje Ljudske univerze Ajdovščina.

 

Vabljeni:

- mladi in vsi, ki se zavedate, da je dobro biti pripravljen; odrasli, ki želite pomagati staršem, bližnjim; starejši, ki potrebujete konkretne odgovore o postopku, o bivanju v »novem domu« in drugi (prostovoljci, zaposleni v različnih institucijah, društvih, …), ki se tako ali drugače srečujete s spodnjimi vprašanji …

 

Vsebina:

Ko tako ostarimo ali zbolimo, da ne moremo več samostojno živeti, potrebujemo različne oblike pomoči.  Kako ravnati, ko nam tudi bližnji ne morejo (več) nuditi opore?

Smo odgovorni do samega sebe in svojih bližnjih ali tako pomembne odločitve prepuščamo zadnjemu trenutku?

Kakšne odločitve sprejeti in kako, kdaj, da ne bo prepozno in da nam bo laže? Kje se rado »zatakne« in kdo nam takrat lahko pomaga? Kaj vse postoriti še preden odidemo v nov dom? Kakšen je pravzaprav (pred)sprejemni postopek in kasneje življenje v taki ustanovi? Kaj pa finančni vidik?

Zastavili smo vam kar nekaj težkih vprašanj. Zavod v Vipavi se ukvarja z več socialnovarstvenimi storitvami, zato lahko skozi prijetno druženje dobite zelo uporabne informacije, vpogled v različne »situacije, resnične zgodbe« in želene odgovore. Še posebej vam bodo svoje izkušnje, kako živijo in se počutijo v novem domu, predstavili nekateri uporabniki. Vabljeni.

                

Cilji, rezultati, učinki srečanj/informiranja: 

  • več informacij za lažji, hitrejši in cenejši proces odločanja,
  • več rešitev, boljši odnosi v družini/okolju,
  • manj skrbi, nerazumevanja, strahu, predsodkov do odhoda iz lastnega doma,
  • širjenje socialne mreže,
  • drugo.

 

Z vami bodo: 

- socialna delavka Zavoda Pristan iz Vipave, nekateri uporabniki njihovih storitev.

         

Vstop je prost. V primeru, da bo kakšno srečanje zaradi višje sile odpadlo, bo obvestilo objavljeno na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina. Prosimo, spremljajte objave na: www.lu-ajdovscina.si.

Prosimo, da zaradi večjega zanimanja in lažje izvedbe programa v prostor pridete vsaj deset minut pred pričetkom. Parkirišča so običajno na voljo ob Hublju, za starim mlinom. Nekaj jih je še pred knjižnico.

Pred stavbo Ljudske univerze Ajdovščina poteka prenova trga, zato je dostop do vhoda spremenjen. Udeleženci pa greste iz trga desno okrog in okrog stavbe ljudske univerze, mimo vodnjaka, ki je za stavbo in takoj nato zavijete levo po ozkem prehodu med hišami do vhoda (je tam kjer je bil).

Obvezna je prijava s spletno prijavnico.

 

Obveščamo vas, da s prijavo (spletno, telefonsko ali preko elektronskega naslova) potrjujete, da ste seznanjeni, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani vaše osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanja pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom.