PRIPRAVLJAMO TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA 2020 IN PARADO UČENJA 2020

V času med 4. septembrom in 9. oktobrom 2020 bo potekal letošnji jubilejni 25. Teden vseživljenjskega učenja 2020.

Ivory and Ash Grey Photo DIY Influencer Minimalist Facebook Cover

Ljudska univerza Ajdovščina tudi v letu 2020 prevzema vlogo območnega koordinatorja Tedna vseživljenjskega učenja 2020. Teden vseživljenjskega učenja 2020 bo letos izjemoma odvijal med 4. 9. 2020 do 9. 10. 2020. 

Osrednji dogodek TVU- ja 2020 bo Parada učenja. 

Garden Guru

Ljubilejna prelomnica predstavlja nove izzive za prihodnost tega sedaj že nadvse poznanega promocijskega dogodka vseživljenjskega učenja. Naj vam v nadaljevanju predstavimo nekaj lanskih podatkov o TVU 2019 v besedi in številki: 

Lansko leto se je projektu pridružilo preko 50 različnih partnerjev (šole, društva, ustanove, podjetniki, krajevne skupnosti),ki so omogočili, da je bila lanska sredina maja v občini Ajdovščina ter Vipava bogata z izobraževalnim programom.  Izvajale so se delavnice, ki so s svojo predstavitvijo ponudile vsaki generaciji nekaj zanimivega (predevanja, izdelava izdelkov, predstavitev, razstave, kulturni program, izobraževanja, rekreativne dejavnosti…), vsak udeleženec pa je dobil izkušnjo, ki ga je obogatila s pomembno in edinstveno vrednoto: z znanjem.

Lanske skupne akcije so bile:

Moč in radost učenja (13. maj)
Mi vsi smo en svet (14. maj 2019)
Parada učenja - Dan učečih se skupnosti (15. maj)
Dan starejših - Čili, zdravi, informirani in dejavni (16. maj)
Ta veseli dan učenja (16. maj)
Kakovost ustvarjamo vsi (17. maj)
Učenje in kultura z roko v roki (20. maj)
Dediščina preteklosti je dota prihodnosti (23. maj)
Planinstvo kot način življenja - Za vključujočo družbo (15. junij)

Lanska novost je bila Parada učenja, ki se je odvijala 15. maja 2019 od 9.00 - 15.00 v prostorih Ljudske univerze Ajdovščina.

 tvu2019_plakati_04_ParadaUcenja_1039x1606px

Med obiskovalci in partnerji je bila dobro sprejeta. Parada učenja je obiskovalcem ponudila različne preventivne vsebine, ki so zagotavljale socialno vključenost različnih ciljnih skupin in jih spodbujale k vseživljenjskemu učenju, in sicer: 

1. NEFORMALNO DRUŽENJE IN SREČEVANJE, ki predstavlja možnost za ustvarjanje, sodelovanje in mreženje med različnimi generacijami, ciljnimi skupinami, organizacijami in podjetji.   

2. INFORMIRANJE OBISKOVALCEV, ki je potekalo preko informacijsko-svetovalnih stojnic, kjer je bilo možno dobiti informacije o možnostih neformalnega in formalnega izobraževanja, možnostih kreiranja kariere in vključevanja v medgeneracijsko sodelovanje.   

3. IZOBRAŽEVALNO-ZABAVNI PROGRAM, ki je vključeval nastope različnih društev, inštitucij, podjetij, šol in vrtcev v Ajdovščini in njeni širši okolici. Vsebine so poudarjale integracijo, socialno vključenost, medgeneracijsko sodelovanje in zavest o vseživljenjskem učenju.   

Garden Guru (1)

Verjamemo, da bo letošnji Teden vseživljenjskega učenja s številno ponudbo različnih dejavnosti sodelujočih partnerjev, pustil pozitiven pečat vsakemu udeležencu. 

 

Za vse dodatne informacije in prijavo na sestanek nas lahko pokličite na telefonsko številko 041 437 785 ali pa nam pišete na elektronski naslov ksenja.sulic@lu-ajdovscina.si.

Več informacij pa najdete tudi na naši facebook strani: Teden vseživljenjskega učenja 2020

TVU_letak_2019_1TVU_letak_2019_2