TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA 2019 in PARADA UČENJA 2019

 

TVU2019_pasica_01

V času med 10. in 19. majem bo potekal 24. Teden vseživljenjskega učenja.


Letos se je projektu pridružilo preko 50 različnih partnerjev (šole, društva, ustanove, podjetniki, krajevne skupnosti), zato vam lahko zagotavljamo, da bo letošnja sredina maja v občini Ajdovščina ter Vipava bogata z izobraževalnim programom.  Izvajale se bodo delavnice, ki bodo s svojo predstavitvijo ponudile vsaki generaciji nekaj zanimivega (predevanja, izdelava izdelkov, predstavitev, razstave, kulturni program, izobraževanja, rekreativne dejavnosti…), pri čemer bo vsak udeleženec dobil izkušnjo, ki ga bo obogatila s pomembno in edinstveno vrednoto: z znanjem.


Letošnje skupne akcije so:
Moč in radost učenja (13. maj)
Mi vsi smo en svet (14. maj 2019)
Parada učenja - Dan učečih se skupnosti (15. maj)
Dan starejših - Čili, zdravi, informirani in dejavni (16. maj)
Ta veseli dan učenja (16. maj)
Kakovost ustvarjamo vsi (17. maj)
Učenje in kultura z roko v roki (20. maj)
Dediščina preteklosti je dota prihodnosti (23. maj)
Planinstvo kot način življenja - Za vključujočo družbo (15. junij)

 

 tvu2019_plakati_04_ParadaUcenja_1039x1606px


Letošnja novost je Parada učenja, ki se bo odvijala 15. maja 2019 od 9.00 - 15.00 za grajskim obzidjem v Ajdovščini. 

Namen dogajanja na Paradi učenja 2019 je navdušiti ljudi nad vključevanjem v vseživljenjsko učenje, informirati o TVU in brezplačnih dogodkih, spodbuditi druženje ter jih seznaniti z možnostmi izobraževanja v občini Ajdovščina. Na informativno-svetovalnih stojnicah se bodo predstavili tisti partnerji, ki v lokalnem okolju igrajo pomembno vlogo na področju vzgoje in izobraževanja. Parada učenja 2019 bo vključevala tri tipe stojnic in sicer: 
1. INFORMATIVNO-SVETOVALNE STOJNICE
2. IZOBRAŽEVALNO-USTVARJALNE DELAVNICE
3. ODPRTI ODER  

PARADA UCENJA_LUA.pdf


Parada učenja bo obiskovalcem ponudila različne preventivne vsebine, ki bodo zagotavljale socialno vključenost različnih ciljnih skupin in jih spodbujale k vseživljenjskemu učenju, in sicer:  
1. NEFORMALNO DRUŽENJE IN SREČEVANJE, ki predstavlja možnost za ustvarjanje, sodelovanje in mreženje med različnimi generacijami, ciljnimi skupinami, organizacijami in podjetji.   
2. INFORMIRANJE OBISKOVALCEV, ki bo potekalo preko informacijsko-svetovalnih stojnic, kjer bo možno dobiti informacije o možnostih neformalnega in formalnega izobraževanja, možnostih kreiranja kariere in vključevanja v medgeneracijsko sodelovanje.   
3. IZOBRAŽEVALNO-ZABAVNI PROGRAM, ki bo vključeval nastope različnih društev, inštitucij, podjetij, šol in vrtcev v Ajdovščini in njeni širši okolici. Vsebine bodo poudarjale integracijo, socialno vključenost, medgeneracijsko sodelovanje in zavest o vseživljenjskem učenju.   

Več informacij o TVU 2019 in Paradi učenja dobite na facebook strani : Tedenvsezivljenjskegaucenja2019

 

Verjamemo, da bo letošnji Teden vseživljenjskega učenja s številno ponudbo različnih dejavnosti sodelujočih partnerjev, pustil pozitiven pečat vsakemu udeležencu.  

TVU_letak_2019_1TVU_letak_2019_2