Programiranje mikrokontrolerjev

Torek, 18. junij 2019, ob 17.00.

Program za mlade

Od februarja do junija 2019 se bo v okviru Programa za mlade v prostorih Ljudske univerze Ajdovščina zvrstilo osem dogodkov, ki jih Ljudska univerza Ajdovščina organizira v sodelovanju z Občino Ajdovščina.

Motivacijska predavanja in delavnice so namenjene predvsem mladim v lokalni skupnosti, ki bodo imeli možnost preko umetnosti, športa, tehnologije, prostovoljstva in zdravega življenjskega sloga razvijati lastne kompetence, spretnosti in znanja za dosego individualnih ciljev.

V torek, 18. junija 2019, bo na spredu predavanje o programiranju mikrokontrolerjev, na katerem bomo spoznali osnove robotike ter tudi nekaj malega o 3D tisku. Pod robotiko spadajo stvari kot so: industrijske robotske roke, tanki, droni (quadcopterji..), avtonomna vozila, vojaški roboti in še bi lahko naštevali.Posvetili se bomo stvarem, na katere je treba biti pozoren, ko sestavljamo robota (motorji, senzorji, uporaba, krmiljenje,..), pa tudi dele kot so šasija, mehanične komponente, itd., ki jih lahko naredimo s pomočjo 3D tiska. Spoznali bomo kako se pripravi 3D model ter kako deluje tiskalnik. To boste lahko videli v živo, saj bo predavatelj s seboj prinesel 3D tiskalnik.