TELOVADBA/UMOVADBA - na daljavo

Za starejše/odrasle: torki– pričetek 12. maja 2020, ob 10.00 do 10.45

Brezplačno. Prijavi se tudi ti! Mlajši prijavite svoje dedke, babice!

umovadbaVečgeneracijski center Goriške (VGC) na Ljudski univerzi Ajdovščina vabi starejše na TORKOVO TELOVADBO/UMOVADBO. Naš cilj je, da razgibamo telo in možgane.

OBVEZNO: Potrebujete ELEKTRONSKI NASLOV – E POŠTO! Lahko je tudi od sorodnikov, ki bivajo z vami. Če želite, da vam pomagamo ustvariti nov e naslov, nam samo čim prej povejte na 041 437 785.

Program bo temeljil:

  • na objavljenih vsebinah oz. glede na druge želje po dogovoru in
  • na pogovoru.

 

 

PONEDELJKI – vabimo STAREJŠE/ODRASLE

 

KDAJ?

KAJ?

Kako, kdo?

TOREK,

12., 19., 26. maj 2020

10.00 – 10.45

VSEBINE:

Najprej 20 minut različnih vaj za možgane

Nato 20 minut lažjih vaj za telo

ZOOM orodje

Prijavljeni starejši in drugi odrasli

 

Druženje bo potekalo tudi v juniju, juliju .. če bo dovolj zanimanja. Prijavite se.

Če potrebujete pomoč pri postavitvi ORODJA ZOMM, nam to že pri prijavi povejte, da ne bo na dan delavnice težav.

Če se prijavite in kasneje ne morete biti prisotni, nam to takoj sporočite, da damo mesto drugemu, ki si to želi.

Če ne bo vsaj 6 prijav in prisotnih na ustvarjalnici na daljavo, posamezno srečanje ne bo izvedeno.

KDO vas bo navdušil in kako?

Helena Furlan, strokovna delavka VGC Goriške z izkušnjami pri delu s starejšimi/ odraslimi, vam bo predstavila in vodila različne vaje za telo in možgane.

ZA KOGA?

Pomembna je dobra volja, želja sodelovati! Z vami doma ob računalniku, je lahko še kdorkoli drug v oporo.

PRIJAVA:

Prijavite se lahko:

  • Preko spletne prijavnice (kliknite tukaj)
  • Preko telefona na 05 366 47 50, 041 437 785
  • ali na info@lu-ajdovscina.si (Helena Furlan).

 

Število mest je zaradi lažje izvedbe omejeno. Zato pohitite in se čimprej prijavite. Če bo le možno, bomo sprejeli vse.

Prijave prosimo čimprej – najkasneje 1 dan pred izbranim datumom. V kolikor  kasneje ugotovite, da ne boste mogli sodelovati, vas prosimo za takojšnjo ODJAVO (da sprejmemo druge, ki bodo v čakalni vrsti).

Po prijavi dobite našo potrditev in navodila, kako bo aktivnost na daljavo potekala. Dostop do ZOOM srečanja vam bomo poslali za vsako srečanje posebej, pravočasno (da boste lahko pripravili povezavo). Pri tem vam lahko pomagamo, če nas predhodno opozorite oz. pokličete.

Priporočena lokacija: domači kotiček, ki vam omogoča največ miru (z mizo, potrebnim prostorom za telovadbo, vodo, udobna oblačila, pisalo za vaje, računalnik in internet).

Kaj še potrebujete? 

Predvsem dobro voljo za nov način sodelovanja (morda pa ste ga že vajeni). Opravite ta nov in zanimiv IZZIV z lahkoto!

Vsak lahko že ob prijavi izrazi želje po določenih vsebinah. Tako bomo še laže izpeljali program, ki vam bo »pisan na kožo«. Prosimo, da upoštevate 8 PRAVIL DOBREGA SODELOVANJA, ki jih bomo vam/vašim bližnjim poslali na e pošto skupaj z dostopom do ZOOM srečanja.

 

POTEK DELA:

  • uvodni pozdrav in kratka predstavitev prisotnih, njihovih želja na prvem srečanju,
  • aktivnost na izbrano temo,
  • odgovori na vprašanja in veselo druženje.

 

Metode dela: razlaga, prikaz, pogovor, vaje, drugo …

 

Cena: BREZPLAČNO

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

IZJAVA ODRASLEGA UDELEŽENCA: S telefonsko ali spletno, FB informativno prijavo  potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke oz. podatke mojega otroka za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanja pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom. Prijavljeni se strinjam, da se AKTIVNOSTI na ZOOM dogodkih snema in fotografira ZARADI ARHIVA IN DOKAZOVANJA IZVEDBE FINANCERJU (ne za objavo) – na kar vodja programa opozori udeležence.

SVETUJEMO in prosimo, da pridete - se povežete -  na vsako srečanje na daljavo pravočasno oz. 10 minut prej. O morebitni spremembi ali odjavi dogodka zaradi višje sile boste obveščeni. Pridržujemo si pravico do morebitnih tehničnih motenj. 

V projektu Večgeneracijski center Goriške (VGC) na Ljudski univerzi Ajdovščina skozi vse leto potekajo številne dejavnosti, med katere sodi tudi druženje v »dnevni sobi večgeneracijskega centra«. Prostor Večgeneracijskega centra Goriške je trenutno zaprt. Vabimo vas na informiranje, druženje generacij in v AKTIVNOSTI NA DALJAVO preko FB Ostanimo povezani in ostanimo doma - VGC Goriške – Ajdovščina  in s pomočjo ZOOM orodja - vsak ponedeljek in sredo od 8. do 16. ure oz. glede na objave.  

Tudi v času, ko smo primorani ostati doma, vam naša strokovna delavka v VGC Goriške, lahko na daljavo svetuje ali vas informira v zvezi z različnimi vprašanji, ki se vam pojavljajo med karanteno.

Če želite, da se pogovorimo ali samo poklepetamo po telefonu nam to napišite na elektronski naslov helena.furlan@lu-ajdovscina.si ali pokličite na telefonsko številko 041 437 785, 05 36 64 750 (ponedeljek in sreda med 8.00 in 16.00). Dežurna oseba vas bo povezala s strokovno delavko.

Več novic o Večgeneracijskem centru Goriške, lahko spremljate na spletni strani projekta.

Poleg aktivnosti v Ajdovščini se lahko udeležite tudi ostalih, ki jih v svojem okolju pripravljajo konzorcijski partnerji Ljudska univerza Nova Gorica in Posoški razvojni center Tolmin. Na vse aktivnosti se je potrebno predhodno prijaviti.

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.