URICE SLOVENŠČINE za priseljene v Slovenijo - izvedba na daljavo

Pričetek: ponedeljek, 11. maja 2020 ob 9.30 do 10.15

Brezplačno. Prijavi se tudi ti!

slo in krepitev star kompetenc

Večgeneracijski center Goriške (VGC) na Ljudski univerzi Ajdovščina vabi starše in druge odrasle priseljence, ki potrebujejo znanje slovenščine v 15 urni program učenja osnov slovenščine in drugih uporabnih vsebin za vključevanje v okolje bivanja.

Temeljil bo na:

  • predznanju in potrebah prijavljenih,

temah po dogovoru: glasovi in črke slovenske abecede/ socialne zvrsti slovenskega jezika/ knjižni jezik; razvoj in raba/ raba slovarja - sskj/tvorba povedi/ tvorba in oblikovanje neumetnostnega besedila/ ločila/ velika začetnica pri zemljepisnih naselbinskih lastnih imenih in pri stvarnih lastnih imenih/ pomenska analiza umetnostnega besedila/ drugo …

  • krajših nalogah za utrjevanje znanj med srečanji,
  • naboru vsebin, ki zajemajo situacije v povezavi z vsakdanjim življenjem v Sloveniji itd.

 

ZA KOGA?

Vabljeni starši in odrasli, ki imate že vsaj nekaj osnov slovenskega jezika in želite znanje še izboljšati. 

KDO vas bo navdušil in okrepil z novimi znanji?

Irena Šinkovec je učiteljica z dolgoletnimi izkušnjami poučevanja slovenščine slovenskih otrok in otrok priseljencev. Vodila je številne tečaje za odrasle, posebej priseljence iz različnih dežel. Pomoč nudi tudi dijakom in drugim, ki potrebujejo znanje slovenščine. Zato izkoristite priložnost za novo znanje.

KDAJ?

Učenje slovenščine na daljavo (s pomočjo orodja ZOOM) bo potekalo 2 krat tedensko, ob ponedeljkih in sredah od 9.30 do 10.15. Tečaj bo pričel  predvidoma v ponedeljek, 11. maja 2020 ob 9.30 uri.

 

Datumi – ne pozabite si jih rezervirati!

11., 13., 18., 20., 25., 27. maj 2020

1., 3., 8., 10., 15., 17., 22., 24., 29. junij 2020

Dodatne datume izveste naknadno.

Po zaključku dobite potrdilo o udeležbi (pogoj je vsaj 80% prisotnost in rešene naloge za utrjevanje znanj).

Lokacija:

Domači kotiček, ki vam omogoča največ miru (z mizo, zvezkom, računalnikom in internetom).

Kaj še potrebujete? 

Predvsem dobro voljo za nov način učenja (morda pa ste ga že vajeni). Vsak lahko že ob prijavi izrazi želje po določenih vsebinah. Tako bomo še laže izpeljali program, ki vam bo »pisan na kožo«. Prosimo, da upoštevate 8 PRAVIL DOBREGA SODELOVANJA, ki vam jih bomo poslali na e pošto skupaj z dostopom do ZOOM srečanja.

Informacije in prijave:

Prijavite se lahko:

  • Preko spletne prijavnice (kliknite tukaj)
  • Preko telefona na 05 366 47 50, 041 437 785
  • ali na info@lu-ajdovscina.si (Helena Furlan).

Prijave zbiramo do četrtka, 7 . maja 2020. Ker je število mest omejeno, ne čakajte. V kolikor  kasneje ugotovite, da ne boste mogli sodelovati, vas prosimo za takojšnjo ODJAVO (da sprejmemo druge, ki bodo v čakalni vrsti).

Po prijavi dobite našo potrditev in navodila, kako bo učenje na daljavo potekalo. Dostop do ZOOM srečanja vam bomo poslali za vsako srečanje posebej, pravočasno (da boste lahko pripravili povezavo). Pri tem vam lahko pomagamo, če nas predhodno opozorite oz. pokličete.

POTEK DELA:

  • uvodni pozdrav in kratka predstavitev prisotnih, njihovih želja na prvem srečanju,
  • izbrana tema,
  • odgovori na vprašanja in
  • veselo druženje.

 

Metode dela: razlaga, prikaz, pogovor, vaje, drugo …

 

Cena: BREZPLAČNO

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

IZJAVA UDELEŽENCA: S telefonsko ali spletno, FB informativno prijavo  potrjujem, da sem seznanjen/a, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani moje osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanja pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom. Strinjam se, da se AKTIVNOSTI na ZOOM dogodkih snema in fotografira ZARADI ARHIVA IN DOKAZOVANJA IZVEDBE FINANCERJU ter za uporabo v spletni učilnici, moodlu Ljudske univerze Ajdovščina  – na kar vodja programa opozori udeležence

 

SVETUJEMO in prosimo, da pridete - se povežete -  na vsako srečanje na daljavo pravočasno oz. 10 minut prej. O morebitni spremembi ali odjavi dogodka zaradi višje sile boste obveščeni. Pridržujemo si pravico do morebitnih tehničnih motenj. 

V projektu Večgeneracijski center Goriške (VGC) na Ljudski univerzi Ajdovščina skozi vse leto potekajo številne dejavnosti, med katere sodi tudi druženje v »dnevni sobi večgeneracijskega centra«. Prostor Večgeneracijskega centra Goriške je trenutno zaprt. Vabimo vas na informiranje, druženje generacij in v AKTIVNOSTI NA DALJAVO preko FB Ostanimo povezani in ostanimo doma - VGC Goriške – Ajdovščina  in s pomočjo ZOOM orodja - vsak ponedeljek in sredo od 8. do 16. ure oz. glede na objave.  

Tudi v času, ko smo primorani ostati doma, vam naša strokovna delavka v VGC Goriške, lahko na daljavo svetuje ali vas informira v zvezi z različnimi vprašanji, ki se vam pojavljajo med karanteno.

Če želite, da se pogovorimo ali samo poklepetamo po telefonu nam to napišite na elektronski naslov helena.furlan@lu-ajdovscina.si ali pokličite na telefonsko številko 041 437 785, 05 36 64 750 (ponedeljek in sreda med 8.00 in 16.00). Dežurna oseba vas bo povezala s strokovno delavko.

Več novic o Večgeneracijskem centru Goriške, lahko spremljate na spletni strani projekta.

Poleg aktivnosti v Ajdovščini se lahko udeležite tudi ostalih, ki jih v svojem okolju pripravljajo konzorcijski partnerji Ljudska univerza Nova Gorica in Posoški razvojni center Tolmin. Na vse aktivnosti se je potrebno predhodno prijaviti.

 

Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.