Rišemo s številkami

Brezplačno likovno ustvarjanje za kogarkoli.
8., 14., 21., 30. 9. 2020

Večgeneracijski center Goriške vas vabi na brezplačno likovno ustvarjanje.

Rišemo s številkami

Vsak od nas vsakodnevno potrebuje vsaj nekaj minut le zase, da pozabi na probleme in se prepusti aktivnostim, ki mu pomagajo do boljšega počutja. Morda radi ustvarjate? Je dan deževen in vas ne vleče v naravo?

Risanje je preprost način ustvarjanja, pri katerem le barvamo polja, ki so oštevilčena in že natisnjena. Še nekaj dobre glasbe in v drugem svetu boste mimogrede ustvarili sliko.

Kdaj, kje?

Torek, 8. september; ponedeljki, 14. in 21. september; sreda, 30. september 2020, vedno od 9.00 do 10.00

Vedno se dobimo v VGC Goriške, 2. nadstropje stavbe Ljudske univerze Ajdovščina.

Primerno je za vse, ki:

  • si želite podariti del prostega  časa,
  • obožujete umetnine,
  • delate kot učitelj ali strokovnjak z osebami z različnimi težavami (osebe z motnjami pozornosti in koncentracije).

Z risanjem lahko začne že 4-letnik, takoj ko pozna številke (ob spremstvu staršev). Primerno je tudi za vse druge odrasle do visoke starosti.  Še posebej vabimo tiste, ki ste vsakodnevno preobremenjeni, razočarani ali morda predelujete faze žalosti. Vzemite si čas in ustvarjate! Risanje s številkami  vam bo pomagalo do boljšega počutja. Naredite nekaj zase.

Cilji delavnice so:

  • ohraniti spomin in aktivno mišljenje,
  • izboljšati koncentracijo, natančnost in motoriko rok,
  • razvijati domišljijo in pozabiti na rutino vsakdana,
  • odkriti svoj notranji talent,
  • s svojim izdelkom okrasiti stanovanje ali obdariti druge,
  • spoznati nove prijatelje – širiti mrežo socialnih stikov.

Potek, vsebina: Likovno ustvarjanje s čopiči. Vsa material in orodja so na voljo za čas delavnice. Po delavnici je možnost nabave izbranega likovnega kompleta s stopnjo težavnosti in z motivom po želji (portret, živali, narava, podobe iz pravljic ali risank).

Prijave:

Obvezne prijave s spletno prijavnico ali na 051 439 717 vsaj dva dni pred posamezno delavnico oz. do zapolnitve prostih mest.

V primeru, da bo srečanje zaradi višje sile odpadlo, bomo obvestili prijavljene.

Pomembno!

V centru smo poskrbeli za prezračevanje, ustrezne oznake, razdalje med udeleženci in razkuževanje po predpisih. V prostoru je lahko hkrati do 10 oseb. Ko bo možno, se bomo družili zunaj stavbe.  

Do odprave vseh omejitev v celoti, vas prosimo, da se za vse aktivnosti prijavite na 051 439 717  ali helena.furlan@lu-ajdovscina.si. Pri vhodu v stavbo POZVONITE. S seboj prinesite svojo masko. Če jo kdo pozabi doma, imamo na voljo rezervne.

Vsak udeleženec (oz. starši, zakoniti zastopniki otrok) podpišejo Izjavo udeleženca pred vstopom v VGC Goriške, ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19. V izjavi potrjujejo, da

1. v zadnjih 14 dneh niso imeli kateregakoli od naslednjih simptomov/znakov: povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje (občutek pomanjkanja zraka), driska oz. sem bil v tem obdobju zdrav,

2. v zadnjih 14 dneh niso bili v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2,

3. bodo ostali doma, če se bodo pri njih pojavili zgoraj navedeni znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z njimi biva v istem gospodinjstvu (najpogosteje družinski član).

Prosimo, da vsi obiskovalci spoštujete oznake in navodila po prostorih. Tako se bomo lahko vsi dobro počutili ter varno in aktivno živeli naprej.

Obveščamo vas, da s prijavo (spletno, telefonsko ali preko elektronskega naslova) potrjujete, da ste seznanjeni, da Ljudska univerza Ajdovščina v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov, zbira, obdeluje in hrani vaše osebne podatke za namen organizacije in izvedbe izobraževalnega programa, vodenja evidenc in statistične obdelave, izdelave dokumentov in poročanja pristojnemu ministrstvu oziroma drugim nadzornim organom.