Usposobite se za (poklicno) zeliščarstvo in pridobite NPK ZELIŠČAR PRIDELOVALEC

Začetek sredina marca 2022.

Ljudska univerza Ajdovščina vas vabi v poklicno usposabljanje za pridobitev znanj in spretnosti s področja pridelave,  prepoznavanja/nabiranja, predelave in trženja zelišč/zeliščnih pripravkov.

Usposobite se za (poklicno) zeliščarstvo in pridobite NPK ZELIŠČAR PRIDELOVALEC

 

Za usposabljanje se lahko odloči kdorkoli. Zastavljeno je tako, da je primerno tako za ljubiteljske kot za poklicne zeliščarje.

Izvajajo ga biologi, zeliščarji praktiki, agronomi in drugi predavatelji.

 

Udeleženci pridobijo teoretična in praktična znanja s področij:

  • Uvod v zeliščarstvo in nabiranje zelišč
  • Pridelava zelišč
  • Spravilo in predelava zelišč, trženje zelišč/zeliščnih pripravkov

Po usposabljanju (60 ur) se kandidat lahko odloči za postopek certificiranja za pridobitev NPK ZELIŠČAR PRIDELOVALEC/ZELIŠČARKA PRIDELOVALKA​.  Strošek po ceniku Izpitnega centra Republike Slovenije. 

Cena 60-urnega usposabljanja: 610 EUR. Možnost plačila na 3 obroke. 

Kandidati, ki imajo ustrezna znanja in izkušnje (glede na zahteve kataloga), se v postopek certificiranja lahko prijavijo tudi brez usposabljanja.

Dodatne informacije in prijava: 

Za dodatne informacije smo vam na voljo na telefonskih številkah: 05 366 47 53, 051 439 717 ali na  helena.furlan@lu-ajdovscina.si.

Več o NPK ZELIŠČAR PRIDELOVALEC/ZELIŠČARKA PRIDELOVALKA in prijava  tukaj. 

Zeliščarje pridelovalce usposabljamo od leta 2013 - glede na povpraševanje kandidatov. Certifikat je pri nas pridobilo 92 kandidatov, zaposlenih in brezposelnih oseb iz različnih krajev Slovenije.Poklic zeliščarja pridelovalca je v Sloveniji novost. Za izvedene programe/postopke NPK smo dobili tako pohvale udeležencev kot članov komisij, zato z veseljem povemo, da nam 92 podeljenih certifikatov pomeni lep dosežek.

 

Pridružite se zeliščarjem pridelovalcem tudi vi!