WAJDOVSKI PREPIH

V ponedeljek, 25. JANUARJA 2010 so nam udeleženci programa GOSTINSKI TEHNIK SSI (4. letnik), ki ga izvaja Ljudska univerza Ajdovščina, pripravili čudovit zaključni večer v okviru praktičnega pouka STREŽBE IN KUHARSTVA.

Poimenovali so ga "WAJDOVSKI PREPIH". Pod strokovnim vodstvom Milana Stjepanovića in Iztoka Mermolje so udeleženci skrbno in z visoko mero samostojnosti oblikovali vabila, menu karto, aranžirali mizo, uredili ambient, skuhali in postregli gostom večera z izbranimi jedmi in vini. Izdelali so tudi seminarske naloge s katerimi so še dodatno dokazali novoosvojena znanja.

V restavraciji v Vipavi so bili z nami vinska kraljica 2009 Karolina Kobal iz Vrhpolja pri Vipavi, vinarji Jurij Žorž, Janko Trošt in zunanji sodelavci ljudske univerze, ki poučujejo v različnih izobraževalnih programih.

Skozi cel večer smo občutili "WAJDOVSKI PREPIH", saj se je tema večera prepletala tako z burjo, ki nas je zunaj dobro prepihala kot z ostalimi elementi na mizi (korci z značilnimi kamni iz wajdovskih streh) in na krožnikih.

Ponosni smo na vloženi trud in dosežke naših udeležencev ter predavateljev, ki so nam uspeli pripraviti nepozaben večer. Še posebej, ker letos praznujemo 50 let delovanja Ljudske univerze Ajdovščina in več kot 10 let izvajanja programa GOSTINSKI TEHNIK SSI.

Še enkrat iskrene čestitke in veliko uspeha pri opravljanju izpitov poklicne mature, ki je zadnja stopnička na poti do poklica!