NA KRILIH ZNANJA - SLOVESNOST OB ZAKLJUČKU PROGRAMOV NEFORMALNEGA IZOBRAŽEVANJA

V sklopu Tednu vseživljenjskega učenja je Ljudska univerza Ajdovščina včeraj priredila slovesnost, ki smo jo poimenovali »Na krilih znanja«.

V Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini smo podelili 160 potrdil udeležencem programov neformalnega izobraževanja.

Pozdravnemu nagovoru direktorice Bože Bolčina je sledila predstavitev kratkega filma, ki ga je pripravil Andragoški center Slovenije ob prav posebni priložnosti. Ljudska univerza Ajdovščina je namreč letošnja dobitnica priznanja Andragoškega centra Slovenije za promocijo učenja in znanja.  

Na prireditvi je zbrane pozdravil tudi podžupan Občine Ajdovščina Igor Česnik.

Osrednji dogodek je bila podelitev potrdil ob uspešno zaključenih neformalnih izobraževalnih programih. Programi so bili za udeležence brezplačni, ker jih sofinancirata Evropski socialni sklad in Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Najprej so potrdila prejeli udeleženci programov Usposabljanja za življenjsko uspešnost: Izzivi podeželja, Most do izobrazbe, Razgibajmo življenje z učenjem in Računalniško digitalno opismenjevanje. Sledili so jim udeleženci programov neformalnega izobraževanja (Na krilih znanja, Potujem po EU, Italijanščina za začetnike, Podjetnost na podeželju) in udeleženke študijskega krožka 'Izpod spretnih prstov'.

Ob tej priložnosti so podelili tudi priznanje za posebne dosežke na področju vseživljenjskega učenja za šolsko leto 2011/12. Prejela ga je gospa Suzana Vales, ki je prepričala s svojo vedoželjnostjo in udejstvovanjem v številnih izobraževalnih programih.

Dogodek je popestril tudi bogat kulturni program. Orientalska skupina Nefes je navdušila s plesom s svečkami in tango orientom. Varovanci Varstveno delovnega centra Ajdovščina-Vipava so priredili gledališko predstavo 'Naša mati kuha kafe'  in se predstavili v folklorni točki Burko. Udeleženci Slovenskega združenja za duševno zdravje ŠENT pa so  pripravili glasbeni točki in zaigrali na tamburice.

Slovesnost se je zaključila ob neformalnem druženju v prijetnem vzdušju, ko so se prisotni  z zadovoljstvom spominjali skupnih srečanj in učenja na Ljudski univerzi Ajdovščina.

Zahvaljujemo se nastopajočim: Varstveno delovnemu centru Ajdovščina – Vipava, ŠENT-u Slovenskemu združenju za duševno zdravje Dnevnemu centru Ajdovščina, članicam skupine Nefes in sponzorjem: občini Ajdovščina, Mlinotestu d.d., Incomu d.o.o., Fructalu d.d. in Cvetličarni Saša.