VPIS V PROGRAM PUM

Nisi zaključil šole? Ne veš, kaj bi počel v prostem času? Ti je dolgčas? Pridruži se nam v PUM-u!

Vse mlade stare od 15. do 25. let, ki nimajo zaključene osnovne ali srednje šole in so brezposleni, vabimo, da se nam pridružijo v programu Projektno učenje za mlajše odrasle - PUM.

Sodelovanje v programu PUM mladim omogoča uresničevati cilje v skladu z njihovimi interesi in sposobnostmi ter omogoča pridobivanje pozitivne izobraževalne izkušnje, izboljšanje samopodobe in učenje odgovornosti. Program traja eno šolsko leto. Udeležba v programu je brezplačna, saj program sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport ter Evropski socialni sklad. 

Udeleženci, ki so brezposelni in imajo z Zavodom RS za zaposlovanje sklenjeno pogodbo o vključitvi v program PUM, imajo ugodnosti, ki jim iz tega statusa pripadajo.
Izjemoma se lahko v program vključijo tudi dijaki v dogovoru s šolo (s pedagoško pogodbo). Ta jim omogoča, da začasno obiskujejo PUM in se v tem času pripravljajo na izpite. Obenem ohranijo status dijaka. Več o programu si lahko preberete tukaj.

 

Zakaj izbrati PUM?

Tukaj je navedenih nekaj mnenj udeležencev in udeleženk o programu PUM.

"PUM je zame druga možnost, pomoč pri dokončanju šole, spodbujanje, motiviranje, ... PUM Priporočam vsem, ki niso dokončali šole in ki ležijo doma in ne vejo, kaj bi sami s sabo in jim je ful dolgčas. Na PUMu se imamo fajn!"

"PUM mi pomeni skupnost, ki je vedno pripravljena pomagati in prisluhniti. Je poučna, zabavna in zanimiva, zato bi jo priporočil prijateljem in znancem."

"Na PUM hodim, ker je vsak dan nekaj novega: različne delavnice, poučna predavanja in veliko dobre družbe."