Kulturna dediščina - vir za trajnostni razvoj

Vpisujemo v brezplačni študijski krožek Kulturna dediščina – vir za trajnostni razvoj. Vabljeni na prvo srečanje, ki bo v četrtek, 14. februarja 2013, ob 17.00 uri.

Mentorica ŠK bo dr. Jasna Fakin Bajec, avtorica knjige Procesi ustvarjanja kulturne dediščine: Kraševci med tradicijo in izzivi sodobne družbe. Jasna je doktorica etnoloških znanosti, zaposlena je na Znanstvenoraziskovalnem centru SAZU, na Raziskovalni postaji Nova Gorica. vir

Glavni cilj študijskega krožka bo spoznati različne sestavine kulturne dediščine za vzpostavljanje trajnostnega razvoja lokalne skupnosti.

Iz načina življenja naših prednikov bomo poiskali tiste posebnosti in značilnosti, ki bi jih s sodobnimi znanji, pristopi, željami in potrebami lahko nadgradili za boljšo socialno, medkulturno, medgeneracijsko povezanost in za uspešnejši ekonomski razvoj na principih trajnostnega razvoja.

Tako kot ima sveti Valentin ključ do korenin, naj bo naša kulturna dediščina ključ in vir za trajnostni in sonaravni razvoj.

Vljudno prosimo, da se za udeležbo na študijskem krožku prijavite na naš elektronski naslov info@lu-ajdovscina.si ali na telefon 05 3664751 ali 041  437 785. 

 več