INFORMATIVNI DAN

Na informativnem dnevu je potekala predstavitev vseh programov, ki jih ponuja Ljudska univerza Ajdovščina – formalnih in neformalnih, potem pa tudi svetovanje vsakemu posamezniku. Med udeleženci informativnega dne so bili tako zaposleni kot brezposelni.

Opozorili smo jih:

  • da se še lahko vpišejo v brezplačno Osnovno šolo za odrasle,
  • da bo v juniju 2013 potekal zaključni izpit za udeležence programa Bolničar/negovalec,
  • na program PROJEKTNO UČENJE ZA MLAJŠE ODRASLE,
  • da bomo v kratkem pričeli z usposabljanji za NPK ZELIŠČAR, NPK RAČUNOVODJA, NPK SOCIALNI OSKRBOVALEC in s programom PONUDNIK TRADICIONALNIH IZDELKOV, PRIDELKOV IN STORITEV,
  • na brezplačne tečaje angleščine, računalništva in programe UŽU Branje za znanje, branje za zabavo ter Knjige so zame,
  • na brezplačna predavanja kot bo predavanje o zeliščih v torek, 5. marca 2013 v Dobravljah. Seveda so obvezne prijave na 36 64 750 ali 041 437 785.

Največ zanimanja je bilo za jezikovne tečaje in za NPK POMOČNIK KUHARJA. Prisotnim smo pojasnili možnost obročnega plačila ter popustov za brezposelne pri nekaterih programih.

 Svetovali smo jim kje lahko dobijo dodatne informacije in jim opozorili na e Napovednik, ki ga pošiljamo vsem v bazi e naslovov. Omenili smo še spletno stran Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije, ki razpisuje nekatere razpise za sofinanciranje izobraževanja. Nato smo se pogovarjali o informacijah na MOJAOBČINA.SI, na ACS.SI/PREGLED.  Brezposelni lahko dobijo dodatne individualne nasvete glede izobraževanja na Svetovalnih uricah, ki potekajo enkrat mesečno na Uradu za delo v Ajdovščini  ter v svetovalnem središču v Novi Gorici.