ZELIŠČAR- ŠE JE ČAS ZA PRIJAVO

Vabljeni na posamezna predavanja ali v usposabljanje za pridobitev zeliščarskih znanj, ki nudi možnost vstopa v postopek za potrjevanje NPK Zeliščar/zeliščarka 6220.014.4.1.

MODUL 1 - PRIDELAVA ZELIŠČ - Pridelovanje sadilnega materiala v zavarovanem prostoru, pridelovanje zelišč v zaprtem prostoru in na prostem (priprava na setev, setev in oskrba sadik, zelišč …).

MODUL 2 - NABIRANJE ZELIŠČ – Prepoznavanje zelišč, vodeno nabiranje zelišč v naravi.

MODUL 3 - SPRAVILO IN PREDELAVA ZELIŠČ - Spravilo zelišč, dodelava, primarna predelava, sušenje zelišč, skladiščenje, pakiranje in mešanje suhih zelišč, zelišča in farmacija, priprava tradicionalnih pripravkov (destilacija eteričnih olj, izdelava mila, mazil, namazov, ….), trženje pridelanih zelišč in tradicionalnih pripravkov iz zelišč.

Ob zaključku programa bo organizirana strokovna ekskurzija na znano zeliščno kmetijo.

Predavatelji:

Nataša Ferant, magistra bioloških znanosti je vodja na področju zdravilnih in aromatičnih rastlin v Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije v Žalcu.

Lovro Vehovar, univerzitetni diplomirani biolog, ki se ukvarja z zeliščarstvom, ima znanja iz permakulture in izkušnje z izvajanjem predavanj o zeliščarstvu.

Jožica Golob Klančič, univerzitetni diplomirani inženir hortikulture, strokovnjakinja z bogatimi praktičnimi izkušnjami na področju pridelave sadilnega materiala in zelišč v zavarovanem, zaprtem prostoru, saj vodi vrtnarijo Trajnice Golob Klančič v Vitovljah.

Zainteresirani se lahko odločite za usposabljanje v celoti, samo za posamezne module ali za prijavo v postopek za potrjevanje NPK ZELIŠČAR/ZELIŠČARKA. Izpit bi bil predvidoma v jeseni 2013.

INFORMACIJE, PRIJAVA: ali 05/36 64 750, 36 64 753, 041 437 785.

Veselimo se srečanja z vami in vam želimo veliko novega znanja.