KULTURNA DEDIŠČINA - VIR ZA TRAJNOSTNI RAZVOJ

Vabimo v študijski krožek Kulturna dediščina- vir za trajnostni razvoj, ki ga vodi dr. Jasne Fakin Bajec.

Cilj študijskega krožka je oblikovanje novih, inovativnih produktov o Vipavski dolini, ki bodo odražali lokalno kulturno dediščino med tradicijo in inovacijo.  Njihova zgodba bo izražala trajnostni razvoj povezan z zgodovino načina življenja v Vipavski dolini, zlasti sožitje urbanega načina življenja s podeželskim.

Poudarek bo na razvojnih priložnostih (npr. spoznavanju načinov gojenja in vzdrževanja starih semen – semenarstvu, zeliščarstvu, sadjarstvu, domači in rokodelski obrti, oblačilni kulturi, arhitekturi itd.). Vsebina krožka bo prilagojena željam in potrebam udeležencev.

Obiskovanje študijskega krožka je priložnost tako za mlade, brezposelne in upokojence, ki si v kreativnem okolju želijo razvijanja novih osebnih potencialov, izkušenj in znanj.   
 

Mentorica ŠK, dr. Jasna Fakin Bajec, je avtorica knjige Procesi ustvarjanja kulturne dediščine: Kraševci med tradicijo in izzivi sodobne družbe. Je doktorica etnoloških znanosti, zaposlena na Znanstvenoraziskovalnem centru SAZU, na Raziskovalni postaji Nova Gorica.
 

Prvo srečanje v decembru bo 4.12.2013 ob 10. uri v prostorih PUM v Mladinskem centru in hotelu Ajdovščina.


Obvezne prijave na  tel. 05 366 47 50 ali info@lu-ajdovscina.si.

 

več...