Teden medgeneracijskega učenja

Dogodki in prireditve v Tednu medgeneracijskega učenja so povezali vse generacije.

Teden medgeneracijskega učenja je vseslovenski projekt, ki je nastal na pobudo Zveze ljudskih univerz Slovenije in ob podpori Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.  

V tednu med 25. in 30. 11. 2013 smo tudi v Centru medgeneracijskega učenja Ajdovščina v partnersko mrežo povezali prve organizacije, ki vključujejo predstavnike različnih generacij: ŠENT Ajdovščina, Dom starejših občanov Ajdovščina in Otroški vrtec Ajdovščina. Skupaj z njimi smo pripravili več prireditev in delavnic, kjer smo povezali pripadnike vseh generacij. Tako so npr. pripadniki t.i. generacije veteranov balinali z otroci blaginje, generacijo X in Y, najmaljša generacija Z se je peke kruha učila s prostovoljko generacije otroci blaginje.  Tudi ostale dogodke so zaznamovali izmenjava izkušnj in znanj med generacijami, medsebojno učenje in druženje.

V mrežo sodelujočih organizacij želimo vključiti čim več partnerjev, ki želijo s svojim delovanjem prispevati k ustvarjanju pogojev za medgeneracijsko učenje in sodelovanje ter tako prispevati k izboljšanju življenja v skupnosti. Vljudno vabljeni, da se nam pridružite.

 

Novica o peki kruha v Primorskih novicah