Ljudska univerza Ajdovščina gostila študentke Filozofske fakultete, smer andragogika

V petek, 21.3. smo na Ljudski univerzi Ajdovščina gostili skupino študentk Filozofske fakultete v Ljubljani, smeri andragogika in njihovo profesorico dr. Nives Ličen.

Najprej so obiskale skupino mladih v  programu Projektno učenje za mlajše odrasle. Študentke so spremljale proces dela in pristope učenja z mladimi in se tako seznanile s praktičnimi vidiki svojega bodočega poklica. Prisostvovale so delu študijskega krožka Sivka z mentorico Natašo Mohorčič in računalniškemu tečaju s Semič Vitom in Martino Bratina.

Na univerzi so v pogovoru s sodelavci odkrivale in spoznale, kakšna živopisana preproga izkušenj je ljudska univerza, ki širi obzorja, pomaga pri motivaciji in osebnemu napredku posameznika. Učenje je namreč prilagojeno posamezniku in kot tako najboljša popotnica za nadaljnje življenje.

Vtisi študentk so bili zelo pozitivni in močni, tako da so bile ob zaključku vse mlade dame zelo navdušene nad našim delom.Vse osebne pripovedi in demonstracije dela v skupinah so odprle tudi mnogo premislekov o njihovi (bodoči) profesionalni karieri in o potrebah ljudi v posameznih krajih. Navdušenje za delo se je prelilo tudi na njih.