Novih 14 certifikatov Nacionalne poklicne kvalifikacije ZELIŠČAR/ZELIŠČARKA

Kandidati so bili 100% uspešni – vsi prijavljeni v postopek so certifikat pridobili! Vsem iskreno čestitamo!

 

 

V četrtek, 2. oktobra 2014, smo na Ljudski univerzi Ajdovščina podelili 14 certifikatov Nacionalne poklicne kvalifikacije ZELIŠČAR/ZELIŠČARKA.  Skupaj smo se poveselili in se dogovorili, da se spomladi spet srečamo na kakšnem »zeliščnem predavanju«. Do takrat nas bo na udeležence spominjal krasen zeliščni šopek, njim pa bo dišal naš rožmarin, ki so ga prejeli za spomin!

Usposabljanje te skupine je potekalo od marca do junija 2014 pod vodstvom odličnih predavateljev, biologov, zeliščarjev, ekonomistov, praktikov, ki jim gredo velike zasluge, da so udeleženci uspešno naredili izpit. Nekaterim udeležencem je program in certificiranje financiral Zavod RS za zaposlovanje s sredstvi  Evropske unije, in sicer iz Evropskega socialnega sklada in s strani Republike Slovenije.

Od leta 2013 smo izobraževali več kot 35 oseb za pridelavo, nabiranje, predelavo in trženje zelišč. Ker se niso vsi odločili za certificiranje, smo do sedaj podelili 33 certifikatov NPK ZELIŠČAR/ZELIŠČARKA. S pridobitvijo NPK-ja so si udeleženci pridobili več možnosti za (samo)zaposlitev tako pri nas kot tudi v tujini, saj je izpit mednarodno priznan.

Napovedujemo novo usposabljanje od marca do junija 2015. Vabljeni!