DAN MEDGENERACIJSKEGA UČENJA

V sredo, 19. novembra smo povezali različne generacije, ki so se učile skupaj in ena od druge.

Vabljeni k ogledu kratkega filma o dogodku.

Objavljamo tudi krajši prispevek o medgeneracijskem druženju v Domu starejših občanov v Ajdovščini, ki ga je pripravil Štefan Čičigoj, udeleženec delavnic in stanovalec doma:

Pred dnevi smo na pobudo Ljudske univerze Ajdovščina in želje stanovalcev ter delavcev  doma organizirali likovno delavnico. Delavnico je vodil akademski slikar in animator g. Peter Mignozzi. Najprej je s svojimi sodelavkami opravil pripravo, dogovorili smo se o prvem stiku z likovno umetnostjo in se odločili za risbe v tehniki s svinčnikom.
Prikazali in narisali smo motive iz narave, kot tudi preslikave predmetov, ki nam jih je postavil za risanje. Uspelo je vseh dvanajst udeležencev narisati, za mentorja zaželene motive. Risbe so bile že pohvaljene. Med delom smo si izmenjali tudi spomine na prvo risanje v življenju, ki je bilo največkrat v osnovnih šolah.
Prvi delavnici je dne 24. novembra sledila  tudi druga. Namen in cilj je bil uporaba vodenih barvic in slikanje risb, ki so pomenile razumevanje barvne tehnike v sliki, ki prikaže njeno globino prostora.
Vse dogajanje je bilo tudi fotografirano z namenom priprave razstave v Domu. Razstavo bomo po zaključku delavnic pripravili za vse stanovalce, svojce in druge obiskovalce našega Doma.
Ugotovili smo našo potrebo in željo za nadaljnja druženja in zato kličemo si – Peter, še pridi med nas.

ŠTEFAN ČIČIGOJ, stanovalec Doma starejših občanov Ajdovščina