LJUDSKA UNIVERZA NA 25. OTROŠKEM PARLAMENTU O IZOBRAŽEVANJU IN POKLICNI ORIENTACIJI

Učenci iz osnovnih šol zgornje Vipavske doline so v prostorih Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina zasedali na 25. medobčinskem otroškem parlamentu. Kristina Valič, predsednica Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina je poudarila, da sta izobraževanje in poklicna orientacija temi, ki sta se pojavili prvič v 25. letih ter nakazujeta na to, da mladim ni vseeno za prihodnost. Prisotnim so nekaj misli namenili še župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin, predsednik odbora za družbene dejavnosti Občine Vipava Urban Lukin in Irena Kodele Krašna, ravnateljica OŠ Danila Lokarja. Predstavnica Zavoda za zaposlovanje Sonja Mavri pa je mladim na srce položila: »Če boste izbrali poklic v vašem interesnem področju, potem se boste tudi uspešno šolali in boste uspešno iskali službo.«

Kot gostja je bila prisotna predstavnica Ljudske univerze Ajdovščina, Helena Furlan, ki jim je predstavila kako se izobražujejo in izbirajo poklice odrasli, opozorila je tudi na pomen vseživljenjskega izobraževanja in neformalno pridobljenih znanj, spretnosti ter izkušenj.

Vse prisotne je povabila na Parado učenja,  brezplačni dogodek, ki bo pod pokroviteljstvom Andragoškega centra Slovenije v Ajdovščini prvič potekal v petek, 22. maja 2015. Festivalski del parade je priložnost za učenje in ustvarjalnost na javnem mestu, udeležencem bodo namenjene informativne in svetovalne stojnice, predavanja, delavnice, projekcije, nastopi zglednih učečih se, predstavnikov vseh generacij, kulturni nastopi in drugi, za široko javnost privlačni dogodki. Strokovni del parade bo potekal v obliki foruma politikov, izvajalcev izobraževanja odraslih, drugih deležnikov in partnerjev ter učečih se z namenom, da oblikujejo stališča o izzivih in rešitvah v izobraževanju odraslih v lokalnem okolju.

Pridružite se nam tudi vi!