Širimo znanje v Učnem centru Brje

V Učnem centru na Brjah se je na dogodku, ki sta ga drugi dan v decembru izvedli Ljudska univerza Ajdovščina in Občina Ajdovščina, zbralo lepo število obiskovalcev vseh generacij, iz območja od Brd, Nove Gorice, Ajdovščine, Vipave do Obale. Skoraj polovica prisotnih je bilo prvič v prostorih centra.

Prisotnim smo predstavili različne možnosti učenja v centru in jih povabili na uvodno srečanje novega študijskega krožka »Učni užitni park«, ki bo v četrtek, 14. januarja ob 18.00. Potekalo bo brezplačno javno predavanje, namenjeno vsem, ki jih zanimajo užitne rastline, svet zelišč ter kako živeti v sožitju z naravo. Predaval bo strokovnjak mag. Stipe Hećimović, uni. dipl. biolog. Tudi na naslednjih srečanjih študijskega krožka udeležencem gotovo ne bo dolgčas, saj so v pripravi še številne zanimive vsebine.

Udeleženci se lahko poleg predavanj, udeležijo krajših delavnic ali 50 urnega strokovnega usposabljanja, ki jim bo nudilo  nova znanja, spretnosti, izkušnje, kompetence, prijatelje ter uporabne informacije na področju predelave sadja v sadni sok, sadno vino, kis, žganje, marmelade, kompote in suho sadje. Poudarek bo tudi na znanjih trženja. Tisti, ki se že vrsto let ukvarjajo z navedenimi področji, lahko pred komisijo potrdijo neformalno pridobljena znanja in pridobijo NPK Predelovalec sadja na tradicionalni način. V letu 2016 bosta v Ajdovščini izvedeni tudi usposabljanji in certificiranji za NPK Zeliščar in NPK Izdelovalec kruha, potic, peciva in testenin na tradicionalen način.

Po ogledu centra se je izkazalo, da se odrasli veselijo možnosti izobraževanj v centru na različne teme in prepričani smo, da bo učni center na Brjah poleg učenja postal tudi središče inovativnosti, izmenjave izkušenj in dobrih praks ter druženja.

Za več informacij o izobraževalnih programih se oglasite na Ljudski univerzi Ajdovščina ali pokličete 041 437 785