Predstavili smo program ZELIŠČAR in uživali ob vonjih sivke

Na Ljudski univerzi Ajdovščina vam tudi letošnjo pomlad ponujamo 90 urni program, izobraževanje za uporabna znanja za pridelavo, nabiranje, predelavo lastnih zelišč v tradicionalne zeliščne pripravke/izdelke in njihovo trženje.

V prvem delu predstavitve so prisotni dobili poglobljene informacije o usposabljanju, v katerem bodo udeleženci lahko nadgradili svoja neformalno pridobljena znanja ali pridobili nova znanja, spretnosti, izkušnje. Veselimo se tudi srečanj s praktiki in že na predstavitvi smo se srečali z Mirjam Marinič, pridelovalko sivke in rožmarina iz Goriških Brd, ki je tudi sama pridobila nacionalno poklicno kvalifikacijo NPK ZELIŠČAR in svoje izdelke prodaja pod blagovno znamko »VONJ POLETJA«.  Gostja je s seboj prinesla širok nabor lastnih naravnih izdelkov, v katere je ujela vonj doma pridelane sivke in rožmarina. Predstavila je zanimive izkušnje s pridelavo in prodajo zeliščnih izdelkov.  

Po njenem mnenju usposabljanje daje vpogled v poklic zeliščarja, znanje in informacije pa udeležencem lahko prihranijo čas, nepotrebne napake pri delu na navedenih področjih in na poti do zastavljenega cilja.

 

Več o usposabljanju preberite pod NPK in v katalogu strokovnih znanj.

Pomlad na  Ljudski univerzi Ajdovščina prinaša še 50 urno usposabljanje za PREDELAVO SADJA; 60 urno usposabljanje za IZDELAVO KRUHA, POTIC, PECIVA IN TESTENIN NA TRADICIONALNI NAČIN in možnost pridobitve nacionalne poklicne kvalifikacije na vseh treh področjih.

Programi se predvidoma pričnejo v marcu, zato pohitite in se pravočasno vpišite na 05 366 47 50, 041 437 785 ali info@lu-ajdovscina.si.