Študijski krožek Zorenja

šk zorenja (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na Ljudski univerzi Ajdovščina poteka tudi zelo zanimiv študijski krožek Zorenja, ki ga vodi Alenka Furlan. Na samem krožku se je pod njenim mentorstvom zvrstilo že več izjemno raznolikih tem, ki sledijo aktualnosti drvečega vsakdanjika, pa tudi globlje, razmišljujoče teme pridejo do izraza. Na zadnjem srečanju ŠK Zorenja je bila tema Hvaležnost. Udeleženci ŠK smo razpravljali, za kaj se lahko zahvalimo v iztekajočem se letu.

Prav vsak izmed nas je s svojo pripovedjo dodal kamenček k mozaiku modrosti, ki nas vedno znova notranje bogati, naša srečanja so tako prijetno zasnovana, da se marsikdaj zavlečejo v prijetnem klepetu še po zaključku. Prav na zadnjem srečanju, ki je bilo decembra, smo se udeleženci ŠK Zorenja simbolično obdarili. Vsak je prinesel darilce in tako nekoga razveselil.

Člani krožka so v dar dobili etimološko razlago svojih imen, napisano v lepi kaligrafski pisavi copperplate izpod peresa ene izmed udeleženk. Seveda smo dogodek obeležili in objavljamo nekaj fotografij ročno izdelanih in napisanih kartic z imenom.

 

Člani ŠK Zorenja se že veselimo novih spoznanj ob naslednjih srečanjih.

 

Ingrid Patricia Boben