RAČUNALNIŠTVO ZA VSE GENERACIJE

PicMonkey Image_218

Na Ljudski univerzi Ajdovščina smo v obdobju od januarja do maja izvajali tečaje računalništva od 1. do 4. stopnje, ki se jih je skupno udeležilo več kot 70 udeležencev. Tečaji so potekali enkrat tedensko v dopoldanskem času, udeleževali pa so se jih v večini starejši in brezposelni, ki so bili zelo motivirani in željni znanja. Zabeležili smo zelo pestro starostno strukturo, in sicer je bil najmlajši udeleženec tečaja star 37 let, najstarejša pa častitljivih 87 let. Za učenje nobeno življenjsko obdobje ne predstavlja ovire.


20-urne računalniške tečaje izvajamo v okviru Programa računalniškega digitalnega opismenjevanja za starejše in brezposelne, ki ga financira Občina Ajdovščina. Tečaji so za udeležence brezplačni, namenjeni pa so vsem, ki želijo postati samostojni pri uporabi računalnika. Skozi štiri stopnje se udeleženci postopoma naučijo pisanja in urejanja besedil, iskanja informacij po spletu ter komuniciranja s pomočjo elektronske pošte. Ko zaključijo s 1. stopnjo, lahko učenje nadaljujejo v nadaljevalnih stopnjah, ki omogočajo nadgradnjo pridobljenega znanja.


V času poletnih počitnic, ko so dnevi daljši, je čas lepše preživljati v naravi, zato bomo z računalniškimi tečaji ponovno začeli v mesecu septembru. K vpisu vabimo vse, da se opogumite in se nam pridružite. Ugotovili boste, da je uporaba računalnika koristna in tudi nadvse zabavna.

 

Teja Volk