VEČGENERACIJSKO DRUŽENJE – PRED UPOKOJITVIJO

Na Ljudski univerzi Ajdovščina deluje Večgeneracijski center Goriške. Vse dejavnosti so brezplačne, saj jih sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

V maju smo se družili in izvedeli marsikaj zanimivega na predavanju KAKO SE LAHKO PRIPRAVIM NA UPOKOJITEV. Predavatelj Aleš Brežnjak mag., samostojni svetovalec pri Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije je iz prakse predstavil pravice iz pokojninskega in invalidskega zavarovanja, postopek uveljavljanja teh pravic, kakšno dokumentacijo potrebujemo v postopkih uveljavljanja in kdaj pričeti s postopkom, kako nadaljevati z delom po izpolnitvi pogojev za upokojitev (plusi in minusi), razno.

V preteklih tednih je bilo živahno tudi na USTVARJALNIH DELAVNICAH za starejše in ostale, na DRUŽENJIH Z GLINO. Otroci centra CIRIUS iz Vipave so si na ljudski univerzi ogledali veččutno razstavo in pridobivali nove spretnosti na  USTVARJALNIH DELAVNICAH.

Potekalo je še učenje otrok in staršev, predavanje za starše DRUŽINA MED POLETNIMI POČITNICAMI, dejavnosti MEDKULTURNEGA RAZUMEVANJA, VODENA VADBA za boljše psihofizične sposobnosti ter drugo za različne ciljne skupine.

Vabimo vas, da tudi vi spremljate naše mesečne objave novih vsebin in si izberite aktivnosti po vašem okusu. V juliju bomo med drugim ponudili USTVARJALNE DELAVNICE – KREATIVNO VARSTVO OTROK. V jeseni pa brezplačno UČNO POMOČ.

VGC GORIŠKE se povezuje z različnimi institucijami in tako posameznikom, družinam ter različnim skupinam v okolju nudi:

  •         uporabne informacije kam se lahko obrnejo po pomoč na področju socialnega varstva oz. drugam,
  •         druženje generacij – center je odprt vsak ponedeljek in sredo od 8. do 11. ure dopoldan 
  •         različne uporabne aktivnosti za pridobivanje novih znanj – center jih pripravlja in ponuja sproti - tudi izven ponedeljka in torka

 

Prijave so obvezne.

Za več informacij in prijave nas prosimo pokličite na tel. št. 05/ 36 64 750, 041 437 785 ali pišite na info@lu-ajdovscina.si.

 

VGC kolaž

 

VGC GORIŠKE ima urejen dostop s klančino in dvigalom. Aktivnosti potekajo v računalniški učilnici, kuhinji in VGC družabnem kotičku s knjižnico.