USPEŠEN ZAKLJUČEK PROGRAMA UŽU - MOJ KORAK

Javnoveljavni program Usposabljanja za življenjsko uspešnost Moj korak je namenjen odraslim s posebnimi potrebami za obnavljanje in pridobivanje temeljnega znanja in spretnosti, kar udeležencem omogoča lažje obvladovanje situacij v vsakdanjem življenju, večjo samostojnost in odgovornost, vključevanje v različne družbene dejavnosti ter dvig samozavesti in posledično kakovost življenja.

užu-mk

header-logovdc3

 

 

 

 

 

V sredo, 5. julija 2017, smo na ljudski univerzi  priredili zaključno srečanje programa Moj korak, ki so ga varovanci Varstveno delovnega centra Ajdovščina obiskovali vsako sredo skozi celo šolsko leto. Znanje, ki so ga udeleženci pridobili v programu, smo najprej preverili in obnovili v zabavnem kvizu, nato pa smo udeležencem razdelili potrdila o uspešnosti.

Skupinska

 

V varstveno delovnem centru Ajdovščina smo konec septembra začeli z izvajanjem 120-urnega programa, v katerem smo z udeleženci obravnavali različne vsebine. Veliko časa smo namenili ustvarjanju: risanju, slikanju, oblikovanju z glino, ogledu Pilonove galerije, izdelovanju voščilnic in nakita. Pogovarjali smo se o praznikih, tradiciji in navadah, o bontonu pri jedi, v gledališču ali v galeriji, spoznali smo načine za izboljšanje razpoloženja, večkrat smo prepevali ljudske in zabavne pesmi, si ogledali risani film, zabavali pa smo se tudi s klovnoma iz skupine Rdeči noski.

Med drugim smo se učili osnov računalništva, spoznali smo, kako po italijansko in angleško ogovoriti turista in se preizkusili v pantomimi.

Raziskovali smo tudi kuhinjske začimbe in ugotavljali, kako lahko povsem običajne stvari iz gospodinjstva uporabimo za čiščenje. V poletnih dneh smo se posladkali s pripravo osvežilnih sadnih napitkov.

Ker se zavedamo, da je gibanje zelo pomembno, smo na vsakem srečanju nekaj minut posvetili telovadbi, udeležili pa smo se tudi vodene vadbe na blazinah in se sprehodili po gozdni učni poti.

V devetmesečnem obdobju trajanja programa smo se naučili in izdelali veliko stvari, delček vsega, kar smo počeli, pa smo predstavili tudi v prispevkih, zbranih v našem glasilu Prijatelji mojega koraka.

 

Logo_EKP_socialni_sklad_SLO[1]MIZS_slo