Vabljeni na INCASTRO – Dan Ajdovske industrije in podjetništva

Sobota, 22.september 2018, od 9. do 17. ure na letališču v Ajdovščini.

 

Jumbo plakat

 

V soboto, 22. 9. 2018, bo na ajdovskem letališču spet pestro. Dogodek InCastra, bo po lanskem uspehu ponovno zaživel. InCastra je dan ajdovske industrije in podjetništva, na katerem imajo obiskovalci možnost spoznati najrazličnejše lokalne podjetnike in njihove dejavnosti.

Dogajanje v soboto, 22. septembra 2018, še bolj razgibano in družabno obarvano. Na osrednjem prizorišču se bo od 9. do 17 ure odvijalo več aktivnosti. Na osrednjem prizorišču bo za izvirno predstavitev svojih dejavnosti poskrbelo več kot 40 uspešnih ajdovskih podjetij, podjetnikov in društev. Pester družabni program bo povezovala ekipa radia Robin, za dodatno popestritev dneva pa bo poskrbel Aeroklub Josip Križaj Ajdovščina, ki bo najpogumnejšim obiskovalcem ponudil nepozabno doživetje v zraku. Obiskovalcem bomo ponudili brezplačne demo polete, možnost panoramskih poletov ter tudi polete z jadralnim letalom. Na prizorišču ne bodo manjkali niti plesni nastopi, animacije za najmlajše (ustvarjalne delavnice, poslikava obraza, razne maskote …), okusna lokalna hrana in sadni koktejli. Potekala bo predstavitev lokalnih izdelkov ter kuhanje Mlinotestovih testenin z Julijano Krapež. Potekali bosta predstavitvi predelanega električnega kolesa, modernega urbanega kolesa ter tudi možnost vožnje z njimi. S prizorišča se boste lahko zapeljali naokoli s scooterjem, tisti najpogumnejši pa se boste lahko preizkusili v gorskem kolesarstvu, pod vodstvom izkušenih kolesarjev iz ekipe Vipava outdoor. Organiziran bo tudi brezplačni vodeni ogled Vipavskega Križa, ki sodi med zgodovinsko najzanimivejše kraje na Vipavskem. Mnogi ga imenujejo kar biser v srcu Vipavske doline.

Nekatera podjetja bodo tudi v soboto odprla svoja vrata širši javnosti in omogočila vodene oglede proizvodnje. Tako si boste lahko ogledali podjetje Mlinotest, Marmet, Petrič, Čistilno napravo Hubelj, Vodarno Hubelj ter podjetje Škrlj. Za prevoz do podjetij pa bo poskrbljeno z osrednjega prizorišča. Namen vodenih ogledov je, da širša javnost spozna, s čim se podjetja ukvarjajo ter kaj vse se v Ajdovščini dogaja. Želimo si, da se na ta način spoznajo podjetja, poklice, delovne pogoje ter pridobijo informacijo o tem, kateri kadri so iskani ter kakšna znanja in kompetence se potrebuje.

V okviru InCastre, bo potekala tudi akcija Evropski teden mobilnosti, ki letos poteka pod sloganom »Združuj in učinkovito potuj«. Obiskovalci prireditve bodo na veliki fotografiji mesta iskali različne lokacije in poti do podjetij, predstavljen bo projekt Sopotniki, ki ponuja brezplačne prevoze upokojencem – ogledati si bo mogoče avtomobil, ki ga je Občina Ajdovščina namenila za projekt.

Seveda nam organizacija celotnega dogodka brez partnerjev (Razvojna agencija Rod, Območno obrtno-podjetniška zbornica Ajdovščina, Inštitut za mladinsko politiko, Severno Primorska gospodarska zbornica Nova Gorica, Mladinski kulturni center Ajdovščina,  Turistično informacijski center Ajdovščina in Zavod za zaposlovanje Republike Slovenije OE Nova Gorica ter nacionalni partner Spirit Slovenija – javna agencija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo), ne bi uspela. Ne smemo pa niti mimo dejstva, da brez podpore Občine Ajdovščina, ki je tudi pobudnica in idejni vodja, ter zavzete ekipe Ljudske univerze Ajdovščina, tega dogodka ne bi bilo. Najdite svoj razlog, da pridite na InCastro – Dan ajdovske industrije in podjetništva.

Vabimo vas, da še z druge strani spoznate Ajdovščino, mesto industrije, podjetništva in mnogih priložnosti!

Se vidimo!

primorske