Aktivno druženje s Planinskim društvom in Ljudsko univerzo

Pohod v četrtek, 23. septembra, ob 8. uri.

Kopija izd. Voden ogled

 

Vabljeni na aktivno druženje s Planinskim društvom in Ljudsko univerzo. Tokrat se bomo odpravili na pohod po poti: krožna pot Batuje, »Pekel«, Vrh, Preserje, Batuje.

Pohod bo v četrtek, 23. septembra, ob 8. uri.

Opis poti:

Iz Sela se peljemo skozi Batuje in zavijemo proti industrijski coni. Peljemo preko mostu čez Vipavo, kjer je izhodišče pohoda. Na izhodišču si ogledamo zanimivo zajezitev Vipave za katero so še vidni deli »tovarne« kjer se je skoraj sto let v znoju »koval kruh« za vse okoliške vasi. Pot nadaljujemo »po ravnem« ob reki Vipavi do Pekla. Tu leži graščinski kompleks umeščen v sotesko Vipave, imenovan Pekel. Stali bomo pred enim najlepše ohranjenih slovenskih in evropskih mlinov katerega prvi lastniki so bili grofje Lanthierji z rihemberškega gradu (ogled mlina).

Zmeren vzpon po stezi nas pripelje v vas Vrh, kjer bo počitek za osvežitev in klepet s prijaznimi domačini. Dalje po »stari poti« do cervice Sv. Katarine iz 15 stoletja (ogled cerkve). Še koraki za razgledovanja po grebenu do Preserij in nato ob pogledih ne »naše vasi« in Čaven do izhodišča.

Sledi le še »ta prava« osvežitev in druženje z novimi načrti!

Na pohodu je obvezen PCT pogoj.

 

Informacije in prijave:

031 571 056 JOŽE Vodopivec
ali 041 327 785 VANESSA Turk