S kitkami smo povezali generacije v Večgeneracijskem centru Goriške

V prostorih Ljudske univerze Ajdovščina, v Večgeneracijskem centru Goriške (VGC) »Svetla stran življenja«, je bilo spet živahno. V prijetnem prostoru zbiranja, druženja in aktivnosti različnih generacij, so se tokrat zbrale številne deklice, dijakinje, mamice in babice. Pod vodstvom Selme Nagode, so se učile pletenja kitk iz las s štirimi prameni, spirala in obroč kitke s trakom ter dodatki. Ob tem so se družile, spletale nova poznanstva ter se zabavale. Spodaj si glejte nekaj foto utrinkov.   Udeleženke so v anketi zelo pohvalile vsebine - izvirnost delavnice, prijaznost osebja VGC, medsebojno pomoč, sproščenost, zaupanje in uporabne informacije, ki so jih dobile. Še posebej so bile zadovoljne, ker so koristno preživele svoj čas v prijetnem vzdušju. V prihodnosti si želijo znanj izdelovanja origamijev, igranja harmonike, delavnic ličenja, šivanja, kuhanja … V VGC Goriške se bomo potrudili, da v šolskem letu 2017/18 ponudimo različne zanimive vsebine  vsem, ki se nam želite pridružiti.    

VGC GORIŠKE se povezuje z različnimi institucijami in tako posameznikom, družinam ter različnim skupinam v okolju nudi: uporabne informacije kam se lahko obrnejo po pomoč na področju socialnega varstva oz. drugam,druženje generacij – center je odprt vsak ponedeljek in sredo od 8. do 11. ure dopoldan  različne uporabne aktivnosti za pridobivanje novih znanj – center jih pripravlja in ponuja sproti - tudi izven ponedeljka in torka.   

Na voljo so vam prostor druženja s knjižnico in šivalnimi stroji, kuhinja, računalniška učilnica z brezplačno uporabo računalnika ter interneta. Lažji dostop vam omogočata klančina in dvigalo. Več o VGC in trenutni ponudbi najdete tukaj. Novosti objavljamo sproti. Prijave v vse dejavnosti so obvezne.

Tiste, ki ste zamudili delavnico pletenja kitk vabimo, da se čim prej PRIJAVITE S SPLETNO PRIJAVNICO za ponovitveno delavnico, ki bo v ČETRTEK, 21. septembra od 17.00 – 18.30 v VGC Goriške.

Vključitev uporabnikov v dejavnosti Večgeneracijskega centra Goriške je prostovoljna in brezplačna. Še posebej bodo namenjene otrokom in mladim, enostarševskim in ostalim družinam, starejšim, invalidom ter vsem posameznikom, ki potrebujejo informacije, nova znanja za potrebe dela in vsakdanjega življenja ter podporo pri širjenju svoje mreže. Gre za 5-letni projekt, ki ga sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropski socialni sklad, zato vabljeni na Stritarjevo ulico 1a – v drugo nadstropje.   

Helena Furlan

 

KITKE 1   KITKE 3 KITKE 6 KITKE 5 KITKE 4