Učenje slovenščine, za boljšo pismenost in medkulturno razumevanje

Na Ljudski univerzi Ajdovščina izvajamo projekt Večgeneracijski center Goriške, ki je lani uspešno zaključil prvo leto delovanja.

Z veseljem ugotavljamo, da se brezplačnih aktivnosti za boljšo socialno vključenost udeležujejo številni starejši, tujci, brezposelni, otroci in starši.

Pred kratkim so se zaključile aktivnosti z namenom učenja slovenščine, za boljšo pismenost in boljše medkulturno razumevanje, ki so se jih udeležili otroci in starši iz OŠ Šturje ter priseljenci iz Bosne in Hercegovine, Makedonije in Kosova.

Zahvaljujemo se predavateljici Ireni Šinkovec, ki je udeležence navdušila z osebnim pristopom in s pomočjo različnih metod. Ob zaključku programa so bili z doseženim vidno zadovoljni, saj se zavedajo, kako je znanje jezika pomembno za njihove družine in boljše življenje v novem okolju.

Gospa Merita je povedala, da se je na tečaju veliko naučila in se dobro počuti, ko lahko pomaga tudi svojim otrokom. Vesela je bila tudi gospa Lidija iz Makedonije, ki je povedala: «Na slovenskem tečaju je bilo zelo lepo. Najprej, ko sem prišla, nisem poznala niti ene besede, zdaj sem se dosti naučila. Lahko govorim, vprašam, kar želim. Na tečaju slovenščine sem se naučila, kako pomagam svojima otrokoma«.

Več o ponudbi Večgeneracijskega centra Goriške najdete tu.

 V maju izpostavljamo delavnico »Prevetrena domišljija«. V torek, 15. maja 2018,  bomo ustvarjali z glino. Obvezne so prijave.

Projekt VGC Goriške sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

pismenost staršev otrok

MEDKULTURNO

ZAKLJUČEK