Zaključek študijskega krožka »Na vrtu«

V šolskem letu 2017/18 so na vasi Goče, pod okriljem Ljudske univerze Ajdovščina in v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Goče, potekala srečanja študijskega krožka »Na vrtu«.

Povezoval je vse, ki so se želeli družiti in kaj novega naučiti na področju vrtičkanja, izdelave različnih izdelkov. Obiskali so tudi nekaj vrtnarij.

Hvala OŠ Draga Bajca, Podružnični šoli Goče, ki nam je nudila prostor za zaključno srečanje in učencem, ki so nas razveselili s svojim petjem. Njihovo sporočilo: »Rad imej živali in cvetlice« in »Zdrava zelenjava je za mene prava«, nas spodbujajo k pravemu odnosu in načinu življenja.

Za ves trud se zahvaljujemo Damjani Benec, univ. dipl. inž. agronomije in Anji Godnič iz KS Goče.  Anja nam je uvodoma med drugim namenila nekaj hudomušnih stavkov, ki jih je zapisal eden od udeležencev: »Na Gočah spet nekaj novega! Študijski krožek, prosim lepo, to ni zabava za gospodinje, to je resna stvar. Krožek organizira Ljudska univerza Ajdovščina, tako da je to neke vrste goška fakulteta. Za prvič smo imeli še čaj in prigrizke, bilo je malo predavanja, malo pogovora, prav prijetna šola. Škoda, da prava ni taka. Kot se spodobi za  vaško šolo smo tudi mi imeli zaključni končni izlet. Po vseh pogovorih in dogovorih smo se vsi z navdušenjem vpisali v naslednji letnik tako, da v jeseni  ponovno nadaljujemo študijski krožek Na vrtu z našo mentorico Damijano.«

Eva Mermolja, direktorica Ljudske univerze Ajdovščina, je poudarila pomen učenja in prisotne povabila k vključevanju v različne izobraževalne programe.  Helena Furlan, pa je izpostavila kje vse v našem okolju so že bili in kje še potekajo študijski krožki, kakšen je njihov prispevek k razvoju lokalnih skupnosti v Sloveniji, saj letos praznujejo 25 let.  Po podelitvi potrdil udeležencem študijskega krožka »Na vrtu«, so si prisotni lahko ogledali fotografije, izdelke in vtise iz srečanj. Zaključili smo z neformalnim druženjem ob zeliščno zelenjavnih dobrotah​, s katerimi so nas razveselile udeleženke krožka.

Vabimo vas, da se nam pridružite tudi vi na prvem ponovnem srečanju udeležencev študijskega krožka, ki se bo začel predvidoma v oktobru 2018. Za dodatne informacije nas lahko pokličete na tel. št(05) 36 64 753, 041 437 785 ali nam pišete na info@lu-ajdovscina.si.

 

2

podelitev potrdil - REZANA1

ZBORČEK

DOMAČE DOBROTE1

OBISK V VRTNARIJI

ŠK NA VRTU IN IZDELKI