Leto 2017-2018 v Centru medgeneracijskih dejavnosti (CMU)

V centru medgeneracijskih dejavnosti (CMG) na Ljudski univerzi Ajdovščina je bilo preteklo leto zelo živahno, srečevali smo se skoraj vsak dan v tednu na številnih dejavnostih, udeležene so bile vse generacije. Skupaj smo preživeli mnogo prijetnih uric in spletlo se je kar nekaj novih prijateljstev. Mnogi so pri sebi odkrili nove talente in osvojili nove spretnosti. 


Teden smo začenjali v ponedeljek z Angleščino za popotnike,  20 urni tečaj je potekal v Črničah. V torkih sredi dneva smo raziskovali in ustvarjali v Modrosti zgodbe zate in zame. Za zaključek leta smo zgodbo uprizorili v živo, v igri naslov Živalska olimpijada, premiera je bila 24. maja v sklopu prireditve Maraton dramskih skupin, ki je potekala v Tednu vseživljenjskega učenja 2018 datum in občinstvo je bilo navdušeno. Igro bomo letos uprizorili še večkrat. V igri sodelujejo učenci OŠ Danila Lokarja, člani Društva upokojencev Ajdovščina in člani društva Šent Ajdovščina.  V torkih popoldne smo se tudi učili šivati v Moji koraki v svet šivanja s šivalnim strojem, saj je zelo praktično, če si človek kakšno malenkost zna sam sešiti ali popraviti. Zvečer pa telovadile za zdravo hrbtenico v Dobravljah. 
Srede so bile zelo aktivne, začeli smo že zjutraj s pohodi Aktivno druženje sosednjih vasi, na katerih smo prehodili marsikatero še neznano pot in ugledali čudovite poglede na naše vasi, hkrati pa krepili telo in pridobivali kondicijo, pa tudi dobre volje med pohodniki ni manjkalo. Ste že doživeli, da vam je cela skupina zapela za rojstni dan? Pri pohodnikih se to večkrat zgodi. Najlepši je bil pohod na Malo goro, kjer so nas v svoji koči gostoljubno sprejeli Kamenjci in smo poskusili znamenite vipavske štruklje, videli pa tudi našo najbolj imenitno in redko divjo rožo: hladnikijo. 
V sredah popoldne smo  trenirali sive celice na Italijanščini za popotnike v OŠ Skrilje in 20 urni tečaj zaključili s pravim kosilom, kjer smo vse naročili italijansko in nihče ni ostal lačen. Sreda je bila tudi glasbeno ustvarjalna na Ukulela – glasbene urice, ko so nas note in glas ukulele sproščali in popeljali naše misli stran od vsakodnevnih obveznosti. 
V petkih zvečer smo se zbirali na Družabnih večerih reševanja križank in s skupnimi močmi iskali neznane besede v križankah in izmenjevali znanje, včasih je moral pomagati tudi stric Google. Križanke res niso lahke npr. katero je južnoameriško sadno drevo (tonka) ali kako se imenuje Jupitrova luna (jupiter ima celo vrsto lun, kdo bi poznal vsa imena). 


V šolskem letu 2018-2019 ste srčno vabljeni, da se nam pridružite!

Nadaljevali bomo z dramsko skupino Modrost zgodbe zate in zame, torek od 13h – 14h na Ljudski univerzi Ajdovščina.

živalska olimpijada

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadaljevali bomo z Aktivnim druženjem sosednjih vasi – lahki pohodi vsako sredo ob 8.uri zjutraj. Za obvestila o zbornem mestu se morate prijaviti.

ScreenHunter 62

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadaljevali bomo s petkovimi Družabnimi večeri ob križankah, petek od 18h – 20h na Ljudski univerzi v Ajdovščini. 

križanke (002)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Namen medgeneracijskega centra je povezovati vse generacije, tako je vabljen prav vsakdo, ki ga katera od dejavnosti zanima. Informacije in prijave za nove udeležence: tel. 041 437 785 ali na marija.sodja@lu-ajdovscina.si


Dejavnosti so brezplačne, ker projekt sofinancira občina Ajdovščina.