Očiščena stara pot iz Velikih Žabelj v Činke

30 pohodnikov Aktivnega druženja sosednjih vasi, ki deluje v okviru Centra medgeneracijskega učenja, se je na oblačno sredo 7. listopada podalo na krožno pot – od mosta čez Vipavo po makadamski cesti proti Velikim Žabljam in naprej po stari poti proti najbližjemu zaselku na Brjah, proti Činkom. Pa po tej poti še kak teden nazaj sploh ne bi mogli hoditi, ker je bila popolnoma zaraščena z robido. Trije pogumni Žabeljci, Valentin Cigoj, Alex in Iztok Furlan so se izkazali in so pot očistili.

Bravo za vas in najlepša hvala!! Da bi še mnogi pohodniki uživali na lepi stari poti!

Ogledali so si tudi imenitni stari grad v Velikih Žabljah in si zaželeli, da bi kmalu dozorele okoliščine za obnovo te veličastne stavbe. Vremenska napoved ni bila najboljša in zato so se pohodniki malo bali dežja, namesto tega pa  je na koncu posijalo sonce, ko so na vrhu slemena pri starem hrastu prišli na malo boljšo cesto.

Po nekaj sto metrih so se spet poslovili od nje pri znamenju z mlako in zavili desno navzdol proti Činkom, se spustili skozi zaselek in nato po stari poti nazaj do reke Vipave, ki je ob visoki vodi dobila tajinstveno temnozeleno barvo in se je še ob povratku sramežljivo skrivala v belih meglicah.

Vabljeni, da se pohodnikom Aktivnega druževanja sosednjih vasi pridružite vsako sredo, ob določeni uri na vnaprej dogovorjenem mestu. Za več informacij pišite na

Spodaj si lahko ogledate še nekaj foto utrinkov iz pohoda.

 

IMG_3359

IMG_3360

IMG_3366

IMG_3373

IMG_3381

IMG_3385