Orodje SDI za osebnostni razvoj in delavnice Pot do sebe

Na Ljudski univerzi Ajdovščina smo zaposlene spoznavale orodje SDI (Strength Deployment Inventory), ki je orodje za osebnostni razvoj in učinkovito delo v skupinah.

pexels-photo - SDI ORODJE

Z orodjem SDI si vsako leto pomaga več sto tisoč ljudem po svetu tako, da se naučijo učinkoviteje komunicirati med sabo, uspešno reševati medsebojne nesporazume in ceniti medsebojno raznolikost. Orodje pomaga pri prepoznavanju osebne motivacije. Dejanja sebe in drugih lažje razumemo in sprejmemo, če razumemo motive in namene, ki so v ozadju teh dejanj.

 

Nika Vodopivec, certificirana SDI trenerka, nam je še posebej poudarila, čemu orodje ni namenjeno, npr. kadrovski selekciji ali »predalčkanju« ljudi, ampak se uporablja kot razvojno orodje, za osebno rast in učinkovitejše delovanje timov. Zaposlene ugotavljamo, da smo izvedele veliko uporabnega, kar nam bo v pomoč pri vsakdanjem medsebojnem delu in delu z uporabniki naših storitev. Nika Vodopivec na Ljudski univerzi Ajdovščina vodi tudi program »POT DO SEBE SKOZI OSEBNO ZGODBO«.

Program obsega deset navdihujočih avtobiografskih delavnic po metodi dr. Jamesa E. Birrena, svetovno znanega gerontologa. Udeleženci se v sklopu programa dotaknejo najpomembnejših življenjskih tem, npr. življenjskih prelomnic, družinskih odnosov, odnosa do dela, denarja, telesa in zdravja, vrednot, želja za prihodnost itd.  

V procesu zbiranja in zapisovanja svojih osebnih zgodb udeleženci odkrivajo motive za lastna dejanja in odločitve, ki bi jih sicer v dnevni rutini najverjetneje prezrli.

 

Nasploh je program odličen za vse, ki želijo:

  • na podlagi razumevanja lastne preteklosti ohraniti smisel in kontinuiteto svojega življenja,
  • odkriti in ponovno obuditi že skoraj pozabljene interese in hobije,
  • z zapisom ustvariti dragoceno družinsko dediščino,
  • razjasniti osebne vrednote - kaj je za nas resnično pomembno,
  • pogled nazaj uporabiti za optimističen pogled na prihodnost in
  • si pomagati pri pomembnih življenjskih prehodih (starševstvo, nova zaposlitev, izguba službe, bolezen, prehod v zrela leta, upokojitev …).

 

V jeseni 2019 bomo program »POT DO SEBE SKOZI OSEBNO ZGODBO« ponovili.

Več informacij bomo objavili v prihodnjem mesecu na spletni strani.

IMG_3886IMG_3888