Znanje slovenščine za lažje življenje v novem okolju

Ljudska univerza Ajdovščina izvaja dva 60 urna tečaja slovenskega jezika za tujce v Novi Gorici, začetno in nadaljevalno stopnjo.

Razumevanje in znanje jezika je v vsakem okolju izjemno pomembno.

Tujci se z boljšim znanjem jezika laže znajdejo pri iskanju zaposlitve, pri zdravniku ali na različnih uradih. Udeleženke našega programa so bile ženske, mnoge med njimi mamice, ki jim bo usvojeno znanje olajšalo življenje v novem okolju, lažje bodo pomagale otrokom pri šolanju.

Vsaka udeleženka naših tečajev in njena družina ima svojo zgodbo in razloge, ki so jih pripeljali v Slovenijo. Prav vse pa so izrazile zadovoljstvo, ker se lahko učijo slovenščine in si želijo z učenjem nadaljevati. Vsaka nova beseda, vsak stavek, ki se ga naučijo, jim prinaša vpogled v nov svet. Zato je na tečajih zelo živahno, polno smeha in zadovoljstva. Učenje poteka zelo praktično, tudi s pomočjo zgodbic, fotografij in različnih vaj v paru.

Udeleženke so se nam z veseljem nasmehnile v naš objektiv. Ko smo se jim pridružili, smo začutili, da imajo ne glede na starost, okolje, od koder prihajajo ali njihov življenjski cilj, močno željo po znanju, voljo in vztrajnost za sodelovanje.

Tako njim kot učiteljici čestitamo za vloženi trud, saj učenje in poučevanje slovenščine ni tako enostavno, kot si morda kdo misli.

ZAHVALA SLO

TEČAJ SLO ZAČETNA SKUPINA

 

tečaj slo NADALJEV skupina

 

roke tečaj slo